Connect with us

Boxa

Juli Giner . Del ring a l’Ajuntament

L’excampió d’Europa de boxa és l’actual regidor d’Esports de Premià de Dalt

És considerat pels experts d’aquest esport com el millor boxejador espanyol del pes superploma del Segle XXI, per davant del madrileny Ruddy Encarnación i el canari Pedro Miranda. Se’l coneixia amb sobrenom ‘The Rock’ (‘La Roca’) per la seva força i consistència, esperit lluitador i energia al ring.

Juli Giner en l’actualitat  és un personatge molt estimat a Premià de Dalt i a tot el Maresme. Ha canviat els guants per la política de proximitat.

Què fa un excampió d’Europa de boxa exercint de regidor d’Esports de Premià de Dalt?

Té molt a veure amb la meva relació amb Josep Triadó, l’actual alcalde. Ell és una persona a la qual li agrada molt l’esport. Li vaig donar classes personals de preparació física i consells de nutrició.

I el va fitxar…
Ve de lluny. El 2015, després de ser campió d’Europa, l’Ajuntament em va fer un reconeixement. Triadó em va demanar que donés alguna xerrada motivacional a les escoles del poble, com el CEIP Santa Anna, als nois del barri, fins que em va fer una proposta el 2019.

Quina?
Recordo que va ser el 2 de febrer, després del meu últim combat professional. Em va convidar a esmorzar i em va dir: “Vull que formis part del meu equip”. Jo li vaig contestar: “Josep, jo no sé jugar a futbol”. I va riure. “No, no, del meu equip de govern en la pròxima legislatura si guanyem les eleccions municipals!”.

I les van guanyar.
Sí, per majoria absoluta. Vaig tenir molts dubtes a acceptar el càrrec, ho reconec, perquè jo no tinc formació acadèmica. A més, em costa molt obrir-me a la gent i m’he dedicat tota la meva vida a lluitar damunt d’un ring. Era una cosa molt nova per a mi.

Va acabar acceptant…
Per diverses raons. La primera, perquè des del primer dia vaig comptar amb l’ajuda dels meus companys de govern i de tot l’Ajuntament. He après molt d’ells. La segona, perquè em fa molt feliç poder ajudar el proïsme, al meu poble. I la tercera, perquè ser regidor d’Esports a Premià de Dalt és una benedicció. Aquí s’aposta per l’esport de veritat, és una prioritat. La veritat és que soc molt feliç, tant com quan estava damunt d’un ring.

Li agrada la política?
Es podria dir que soc un polític ‘apolític’ (riu). No entenc de política, ni vull entendre’n. El que m’agrada és ajudar la gent, parlar-hi amb ells, trepitjar el carrer, voltar pels barris, preguntar, escoltar, solucionar problemes…

Però no viu només d’això…
No, també faig classes de boxa a Iconic, un centre esportiu de Sant Vicenç de Montalt, de dimarts a divendres. Tinc unes 70 persones entrenant. L’alumne més petit té uns nou anys i el més gran passa dels setanta. La boxa és per a totes les edats.

Està de moda?
Porta molts anys ja sent una activitat molt demandada. La boxa és un esport molt complet: és intens, t’obliga a estar molt concentrat, a treballar tots els grups musculars i, si ho combines amb una bona alimentació, et permet tenir una vida molt saludable.

És veritat que ja no està tan estigmatitzat…
Siguem clars. Durant molts anys s’ha associat la boxa a les classes baixes, fins i tot a la delinqüència, i això no és veritat. Res més lluny de la realitat. La boxa està plena de gent noble, plena de valors, respectuosa, humil, que crea vincles. Som una família. Jo sempre he dit que si no fos per la boxa, no sé on seria ara mateix.

Tornarà a boxejar?
Després de retirar-me en l’últim combat que vaig fer, l’any passat, vaig pensar en penjar els guants. No vaig arribar al combat en bones condicions físiques per culpa d’un virus estomacal, però econòmicament necessitava fer-ho. Si hi tornaré? Ara és difícil perquè tinc tot el meu compromís en el gimnàs, a l’Ajuntament… i preparar-te bé per a un combat exigeix un mínim de sis mesos pensant únicament i exclusivament en el combat. A més, ja tinc dos fills, l’Índia i l’Aimar, i 37 anys… És difícil, però no ho descarto al cent per cent perquè em continua ‘picant el cuquet’.

Quin somni li queda per complir?
M’agradaria tenir la meva pròpia escola/gimnàs. Ja estic visitant locals i és una cosa que vull fer realitat aviat. I a nivell municipal, seguir treballant perquè Premià de Dalt continuï sent una vila saludable. Ara hem acabat l’extensió del pavelló i seguim amb el projecte del gimnàs i la piscina municipal. Tenim un anell esportiu extraordinari, amb el Bikepark La Poma, els dos camps de futbol, les dues pistes poliesportives cobertes i el club de vòlei platja.

Espectacular!


PERFIL

Juli
‘The Rock’
Giner Arroyo

Vilassar de Mar
– 20 de juliol del 1983 –
Residència:
Premià de Dalt
Alçada: 1,66 m
Pes: 57 kg

PALMARÈS

AMATEUR
Combats: 86
Victòries: 60
Derrotes: 10
Nuls: 6

Campió de Catalunya
(6 vegades pes lleuger)
Medalla de plata 2007
(pes ploma)
Medalla de bronze 2008
(pes ploma)
Campió d’Espanya 2010
(pes lleuger)
Medalla de bronze 2011
(pes lleuger)

PROFESSIONAL

Debut
21 d’octubre de 2011
(La Farga de L’Hospitalet)

Victòria per KO
davant Vitaly Shivanov

Combats: 28
Victòries: 23
Derrotes: 4
Nuls: 1

Campió d’Espanya 2013
(pes ploma)
Campió d’Europa 2015
(superploma)

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Boxa