Connect with us

Ajuntaments

L’Ajuntament destina prop de 80.000 € per a entitats i clubs esportius

En concepte d’ajuts per a la Covid-19

Durant el 2020, l’Ajuntament ha concedit 79.667,39 € extra a entitats, clubs i associacions esportives de la ciutat perquè puguin continuar amb la seva activitat malgrat les restriccions imposades per la pandèmia de la Covid-19. Aquests ajuts responen a mesures de la Taula de Reconstrucció Social i Econòmica i són per a conceptes com fer front a quotes de familiars afectats, pel tancament forçat durant tres mesos i per als preus públics de l’ús de les instal·lacions esportives municipals.

La Taula de Reconstrucció Social i Econòmica ha pres mesures per a fer front a la nova situació pro pvocada per la Covid-19 en tots els àmbits i sectors de la ciutat. Un d’aquests sectors és l’esportiu, un dels pilars bàsics de la salut i la projecció de ciutat que va haver de tancar les seves portes durant tres mesos.

Exhibició del Club Gimnàstic Mataró a la plaça Santa Anna a l’agost

En aquesta línia, l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha destinat 79.667,39 € als següents conceptes:
✔ 39.700 € per a 19 sol·licituds de 19 clubs de la ciutat per fer front a 85 places d’esportistes.
✔ 8.100 € per una addenda als convenis de subvenció de nominatives per gestió de camps amb un increment de diners proporcional als 3 mesos de tancament i sense activitat per a 9 entitats.
✔ 31.867,39 € per a subvencions nominatives per a 38 entitats que fan ús de les instal·lacions esportives municipals per compensar els preus públics aprovats i no cobrats.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Mataró, Bea Delgado, explica que “l’arribada de la Covid-19 ha estat un repte per a tothom i nosaltres el que hem fet és estar al costat d’entitats, clubs i associacions esportives en tot moment i a diferents nivells, oferint-los el material necessari per reprendre l’activitat (gel, cartells informatius…) així com amb el suport necessari i l’activació d’aquests ajuts extra”.

Bea Delgado, Regidora d’Esports


“El que volem fer és estar al costat d’entitats, clubs i associacions esportives en tot moment”

Subvencions regulars 2020

banda d’aquests ajuts extraordinaris per la Covid-19, l’Ajuntament ha concedit 334.644,19 € en les convocatòries ordinàries de promoció de l’esport, per a activitats extraordinàries, per a la gestió de les instal·lacions esportives i per a la promoció de l’esport extraescolar.
Durant el 2020, l’Ajuntament de Mataró ha destinat, entre ajuts extraordinaris i els regulars, 414.311,58 € a entitats, clubs i associacions esportives de la ciutat.

La voluntat de la Direcció d’Esports, explica la regidora Delgado “ha sigut també mantenir la totalitat de les subvencions normals de cada anualitat malgrat el confinament i el tancament dels equipaments que ha fet que es reduís l’activitat normal de tot l’any 2020. El fet de mantenir-les i no reduir-les proporcionalment segons l’activitat realment feta, és un punt més de decisió presa per ajudar les entitats esportives de la ciutat”.

El consistori ha destinat un total de 414.000 euros entre ajudes extraordinàries i subvencions.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments