Connect with us

Bàsquet

Laura Peña Jubany: Una altra gran campiona a Vilassar de Mar

La Laura, estudiant de Dret, forma part de l’última gran generació del bàsquet femení espanyol. Campiona d’Europa sub-20, s’ha consolidat a la màxima categoria (Lliga Femenina) a les files del seu club de tota la vida, el Femení Sant Adrià, si bé els seus primers passos en el món de la cistella els va donar, com el seu germà Albert, a la Unió Esportiva Mataró.

Laura Peña, des que va néixer, viu amb la seva família prop de l’Església de Vilassar de Mar, al bell mig del poble. El seu pare, Miquel, és comercial i la seva mare, advocada. La influència dels seus progenitors ha estat determinant tant en la seva vida esportiva com personal. Del seu pare va heretar la passió pel bàsquet i de la seva mare l’interès pel Dret: “És un grau que m’agrada molt, especialment la branca laboral. Vaig començar al Campus del Parc de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, però en l’actualitat l’estic cursant a la UOC, perquè amb els entrenaments diaris m’és impossible acudir a classe”, explica Laura amb la mateixa soltesa amb la qual es desimboltura a les pistes.

Miguel Peña va jugar a bàsquet en la seva joventut a Mataró i Vilassar de Mar. Va introduir en aquest esport al seu primer fill, Albert, estudiant d’Enginyeria Mecànica Tècnica al Tecnocampus. Així va ser com Laura, quatre anys menor que l’Albert, va començar a familiaritzar-se amb el bàsquet: “Els meus pares em portaven a veure els entrenaments i els partits del meu germà quan jo era molt petita. Als cinc anys vaig començar a jugar a Mataró, encara que on realment vaig començar a agafar una pilota va ser en el meu col·legi, l’Escola Gem de Mataró, on vaig cursar tots els meus estudis fins a Batxillerat”.

La Laura no aixecava un pam de terra quan ja va començar a demostrar una destresa impròpia de la seva edat. I es va produir un fet molt poc habitual. En el seu segon any a la Unió Esportiva Mataró, encara en categoria Mini, va trucar a la seva porta el Club Bàsquet Femení Sant Adrià (de Sant Adrià del Besòs): “Va ser una grata sorpresa perquè el Sant Adrià, a nivell de formació, de planter, és el millor club d’Espanya. I he de confessar que va ser una de les millors decisions que he pres en la meva vida, perquè és on he crescut i m’he format tant esportivament com personalment. M’han donat tot el que he necessitat per créixer i millorar”, afirma amb evident emoció.

La base del Femení Sant Adrià es va proclamar campiona d’Europa sub-20 el passat estiu amb la selecció espanyola

I no ho diu només per quedar bé. Ho afirma com a agraïment i perquè és cert que ha rebutjat ofertes per jugar en altres clubs i, sobretot, a la famosa NCAA, la lliga americana: “Quan a casa tens als millors entrenadors, et donen tota la confiança del món i jugues al teu màxim nivell, per què canviar? Sentia que encara no ha arribat el moment per fer aquest salt que, no nego, sí que m’agradaria donar més endavant. Jugar en una lliga estrangera d’alt nivell m’atrau molt, però en el moment adequat”, confessa Laura, que sempre ha estat una de les millors jugadores de Catalunya i d’Espanya de la seva categoria.

A la vida esportiva de la Laura i en la del seu club i equip, hi va haver un moment extraordinari i històric, com va ser l’ascens de Lliga 2 a la màxima categoria del bàsquet femení espanyol la temporada 2016-17: “Feia molts anys que buscàvem aquest ascens i aconseguir-lo va ser brutal, un alliberament també i, per descomptat, el premi a una filosofia de joc i de club”.

Consolidada com a professional, Laura entrena tots els dies, matí i tarda, al Femení Sant Adrià. Un esforç que li ha servit per ser també peça clau en la selecció espanyola de la seva categoria. El passat estiu es va proclamar campiona d’Europa sub-20 a Hongria: “Teníem un equip espectacular, un grandíssim entrenador i vam aconseguir l’únic or que li faltava a les seleccions inferiors. Va ser una passada, una alegria immensa, un somni fet realitat”.

Es defineix com una base ordenada i a la qual li agrada portar el control del partit: “M’agrada que tot surti bé, fer jugar l’equip. M’identifico molt amb Núria Martínez, el mirall en el qual sempre m’he mirat. És molt intel·ligent a la pista”.

Segur que molt aviat tornarem a parlar de Laura Peña.


PALMARÈS

Laura Peña Jubany

Lloc de naixement:

Barcelona

Data de naixement:

10 de desembre de 1998

Lloc de residència:

Vilassar de Mar

Alçada: 1,73 m

Pes: 68 kg

2013-2014

Campiona de Catalunya Cadet

2013-2014

Bronze al campionat d’Espanya Cadet (Tenerife)

2013-2014

6a posició al Campionat

d’Espanya Cadet de seleccions autonòmiques (Càceres)

2014-2015

Campiona de Catalunya Júnior

2014-2015

Campiona de la Lliga Catalana LF2

2015-2016

Campiona de Catalunya Júnior

2015-2016

Plata al campionat d’Espanya Júnior (Sant Sebastià)

2015-2016

MVP de Catalunya

Categoria Júnior

2016-2017

Campiona d’Espanya de LF2, ascens a LF1

2016-2017

8a posició al campionat del Món d’Udine (Itàlia) amb la selecció espanyola sub-19

2017-2018

Campiona d’Europa amb la

selecció espanyola sub-20 (Hongria)

 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Bàsquet