Connect with us

Entitats

L’FCF aprova un pla econòmic post Covid-19 amb més de 6,8M€ d’ajuts per clubs i federats

La Junta Directiva de l’FCF activa el paquet d’impuls econòmic més important de la història del futbol i futbol sala català, amb la rebaixa de la Mutualitat i el Portal del Federat, entre d’altres mesures.

11 de juny de 2020

NOTA DE PREMSA

La Junta Directiva de l’FCF activa el paquet d’impuls econòmic més important de la història del futbol i futbol sala català, amb la rebaixa de la Mutualitat i el Portal del Federat, entre d’altres mesures.

La Federació Catalana de Futbol ha aprovat un pla econòmic extraordinari xifrat en un total de 6.837.383 euros d’ajuts als clubs, federats i federades, per pal·liar la situació derivada de la crisi per la Covid-19. La decisió, validada aquest dijous per unanimitat dels membres de la Junta Directiva de l’FCF, en la reunió corresponent al mes de juny, que ha tingut lloc de forma telemàtica, permet l’activació del paquet d’impuls econòmic més important i ambiciós de la història del futbol i el futbol sala català, adaptat a la nova situació que afronten totes les entitats, amb diverses mesures d’impacte.

Pagament íntegre de les campanyes de la 2019-2020
L’FCF ha realitzat el pagament íntegre de les campanyes TOTS SOM UN EQUIP i #ORGULLOSA pertanyents a la temporada 2019-2020. La partida, que comprèn també l’1% del decret dels drets audiovisuals de la RFEF, fa ascendir fins als 2.949.777 euros l’aportació total destinada als clubs catalans en l’últim curs.

Aquesta quantitat, tanmateix, conté la liquidació de la segona bestreta de les campanyes TOTS SOM UN EQUIP i #ORGULLOSA, ja comptabilitzat en el compte federatiu de les entitats. L’abonament del 30% de les subvencions corresponents a l’últim terç de campionat, que no s’ha pogut disputar, ha representat el repartiment de 884.933 euros.

Reducció de la Mutualitat en la 2020-2021
Al seu torn, la rebaixa del preu de la Mutualitat Catalana de Futbolistes per tots els federats i federades, i en totes les categories, amb una partida d’1.932.450 euros, és una de les principals bonificacions que inclou el programa econòmic de l’FCF de cara a la temporada 2020-2021. Aquesta reducció del cost de la cobertura sanitària serà proporcional al tram de competició no disputat del curs anterior.

Bonificacions en les quotes i el Portal del Federat
La Junta Directiva de l’FCF, alhora, també ha aprovat la introducció d’una sèrie de bonificacions econòmiques, per valor d’1.060.000 euros, pel que respecta a les quotes federatives i el Portal del Federat de la temporada 2020-2021, atenent a la part de campionat que no s’ha pogut jugar en els últims mesos.

D’aquesta manera, hi haurà descomptes extra en la quota d’inscripció d’equip; en la quota de filiació i drets contractuals dels tècnics en el Comitè Tècnic d’Entrenadors; en la quota del Comitè Tècnic d’Àrbitres; i en el cost del servei informàtic en funció del nombre d’equips inscrits de cada club.

Ala vegada, es reduirà en 3 euros la quota del Portal del Federat per tots els federats i federades, com una mesura d’ample abast entre el teixit futbolístic d’arreu del territori català.

Manteniment total de les campanyes federatives
Tot i la reducció de la Mutualitat i el Portal del Federat, la Federació continuarà la inversió en els clubs, amb el manteniment del 100% de les campanyes federatives per la promoció del futbol i el futbol sala català. D’aquesta manera, es prosseguirà amb TOTS SOM UN EQUIP, projecte que, com a novetat, aglutinarà en el pròxim curs els equips amateurs tant masculins com femenins, mentre que #ORGULLOSA inclourà tota la base femenina.

Paral·lelament, l’ens federatiu català crearà una nova campanya destinada a la base masculina. La iniciativa anirà dirigida de forma exclusiva als 154 clubs de futbol i 46 de futbol sala de caràcter formatiu, i sense accés a la resta de campanyes. L’ajut comprendrà el pagament corresponent al curs 2020-2021, i a més, tindrà caràcter retroactiu per a la temporada anterior.

El gruix d’aquestes subvencions, juntament amb l’1% del decret dels drets audiovisuals per als clubs de futbol femení nacional i futbol sala nacional, significarà l’abonament de 2.960.000 euros entre els més de 1.300 clubs afiliats, xifra rècord que completa el paquet d’ajut validat per l’FCF.

Altres consideracions
La projecció i el càlcul del pla econòmic extraordinari s’ha realitzat en base a les dades de clubs, federats i competicions corresponents a la temporada 2019-2020, i podrà tenir variacions en funció del nombre d’equips o la tipologia dels grups de competició de cara al pròxim curs.

Alhora, els ajuts que recull el programa són de forma extraordinària i transitòria per la seva aplicació durant la temporada 2020-2021, en motiu de la situació excepcional generada per la Covid-19. Així, en la temporada 2021-2022 es restabliran les quotes sense introduir cap tipus d’increment, equivalents a les de l’última campanya 2019-2020.

Joan Soteras: “Som sensibles amb els clubs i federats”
“Des de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol som conscients de la conjuntura complicada per la qual passen els nostres clubs i federats”, ha exposat el president de l’FCF, Joan Soteras. “La nostra obligació, per això ens van escollir, i per això treballem, és recolzar-los en aquests moments, i no només amb bones paraules. Des de la Federació treballem amb fets per tal que puguin fer allò que més els agrada: jugar a futbol o futbol sala. Hem desenvolupat un extens programa econòmic per tal que les ajudes siguin significatives, i a tots els nivells: clubs, jugadors i jugadores, entrenadors, auxiliars, àrbitres… mostrant sensibilitat cap als diferents col·lectius d’una forma transversal”, ha indicat el màxim dirigent de l’ens federatiu català.

DESCARREGA EL PDF

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Entitats