Connect with us

Arenys de Mar

Luke Belda L’arenyenc, jove promesa del voleibol

Luke Belda és una de les joves promeses del voleibol nacional. Amb només 16 anys, el d’Arenys de Mar ja forma part de la concentració permanent que la Reial Federació Espanyola de Voleibol té a Palència, on viu, estudia i entrena.

Després de veure al seus germans jugant, el seu primer contacte amb el voleibol va ser a les platges d’Arenys de Mar: “En un campus de vòlei platja que organitzava Meritxell Carillo”, ens explica el jove jugador, que es va apuntar a una lliga escolar per seguir practicant voleibol. Poc després va aparèixer a la seva vida Gustavo Kunda, mític entrenador del CV Arenys, que el va veure jugar i li va proposar entrar a formar part de l’equip infantil del club: “Va ser quan feia quart de primària. Tot i que no tenia l’edat vaig dir que sí perquè a l’equip li faltava gent’, comenta Belda. Al club d’Arenys s’hi va estar tres temporades per després, sent infantil de segon any, fitxar pel CV Sant Martí, el seu actual club.

El salt al voleibol d’elit el va fer fa dues temporades, quan a les proves per entrar a formar part de les Selecció Catalana de Voleibol, el va veure Alberto Toribio, responsable del grup de tecnificació masculí GET Blume. “Una tarda van venir els meus pares i em van dir que havien trucat perquè entrés a formar part de la Blume. No vaig dubtar ni un moment i vaig dir que sí”.

Amb només tretze anys, Luke Belda va abandonar el seu Arenys natal per anar-se’n rumb a Esplugues de Llobregat a viure, estudiar i entrenar, al Centre d’Alt Rendiment. Deixava enrere la seva escola, Joan Maragall, el seu institut, Tres Turons, i també als seus pares i els seus germans, Jordi i Dani. La seva germana gran, Belén Belda, també vivia en aquell moment a la residència Joaquim Blume, on formava part de l’equip femení de voleibol de tecnificació. “Estar lluny d’Arenys no va ser fàcil perquè trobava a faltar als meus amics i la meva gent. La platja també, perquè sempre l’he tingut a prop i la necessito’, explica.

Amb només 16 anys, el d’Arenys de Mar forma part de la concentració permanent que la Reial Federació Espanyola de Voleibol té a Palència, on viu, estudia i entrena

Amb només 16 anys, el d’Arenys de Mar forma part de la concentració permanent que la Reial Federació Espanyola  de Voleibol té a Palència, on viu, estudia i entrena

A Esplugues només hi va estar un any: “Una temporada on vaig veure que podia jugar bé i que potser em podia dedicar professionalment al voleibol”. Un any on es va penjar la medalla d’or al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques i pocs mesos després celebrava ser Campió de Catalunya amb l’equip GET Blume Voleibol.

Aquesta es la segona temporada que Luke Belda forma part de la concentració permanent de la Reial Federació Espanyola de Voleibol on entrena sota les ordres de Ricardo Maldonado, seleccionador espanyol de menors. El seu dia a dia ‘comença a les vuit del matí amb un tutor amb el que estudiem i acaba a les 23:30, quan hem d’estar a les habitacions’.

Luke té molt clar quin vol que sigui el seu futur: “Vull ser ‘jugador professional de voleibol. Jugar a l’estranger ‘seria un somni”. De moment ha participat en dos campionats WEVZA amb la selecció espanyola de menors, amb qui ha finalitzat en setena posició i on ha viscut, segons ell, el seu millor moment jugant a voleibol. Luke diu que la practica del voleibol li ofereix moltes coses bones: “El millor és la sensació de llibertat quan saltes, vas a atacar i veus la pilota, el rival, tot el camp…” Unes sensacions que no creu que pugui sentir de cap altra manera.


Reconeixement de la FCVB a Esportiu Maresme

La Federació Catalana de Voleibol va celebrar recentment, a la sala d’actes del CEE d’Esplugues de Llobregat, la Festa del Vòlei Català. Un dia per reconèixer els èxits esportius dels diferents clubs, així com a entrenadors i àrbitres. En el transcurs de la Festa, la Federació també va premiar l’Esportiu Maresme pel seu suport tant al voleibol de pista com de platja. Un reconeixement que agraïm molt sincerament i que reforça el nostre compromís en la difusió i visibilitat del voleibol català.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Arenys de Mar