Connect with us

Arenys de Munt

La Marxa Els Termes realça l’esperit esportiu del poble

 

Es van mobilitzar un centenar llarg de voluntaris, membres d’entitats i particulars, que cada any ajuden establint els controls i els avituallaments

La Marxa Els Termes d’Arenys de Munt ha estat un any més una gran festa a la població i ha comptat amb la participació de més de 1.600 persones entre les 4 curses que s’hi realitzen. D’aquests participants, n’hi ha hagut més de 1.200 que van fer la Marxa Popular. 320 van córrer la mitja marató i una seixantena van fer la marató. També hi va haver la cursa infantil, on van prendre part 50 nens i nenes. Per participar-hi calia portar algun aliment, i en total es van recaptar 400 quilos de menjar per al Banc dels Aliments durant aquesta cursa solidària amb la mainada de protagonista.

 També es van mobilitzar un centenar llarg de voluntaris del poble, membres d’entitats o particulars, que cada any ajuden establint els controls i els avituallaments.

Val a dir que aquest any l’organització ha fet una inversió en el sistema de cronometratge, que ara ja és propi, i els ha donat molt bons resultats. Roger Andreu, membre de l’organització, s’ha mostrat molt satisfet de com ha anat tot i ha explicat que les sortides van fer-se correctament. Enguany els recorreguts s’han modificat per fer els itineraris més atractius, intentant evitar camins amples i passant per corriols.

Totes tres marxes van arrencar de cara a mar, passant per Can Jalpí, el coll del Pollastre, la riera de Caldetes i els Tres Turons. A partir d’aquí començaven els canvis segons la distància que cadascú volia recórrer. Els que feien la Marxa Popular ja baixaven cap al Corral, el parc de Lourdes i la plaça de l’Església. Els atletes que feien la mitja marató, després de passar per Tres Turons, pujaven al turó de Vilanegra i després cap a la Pedra de la Ferradura, la Creu de Rupit, la Casa Nova, Lourdes i l’arribada a plaça. I els més agosarats que van fer la marató van fer un itinerari pujant també al turó de Vilanegra però baixant a Lourdes, pujant de nou al turó de Montalt, la Creu de Rupit, la Casa Nova, Collsacreu, el Sot d’Oradella, Can Roig, la Creu de Canet, Can Sala, el barri de Sant Carles, el rial Bellsolell i la plaça.

Entre les quatre curses van participar més de 1.600 persones, de les quals 320 van fer la mitja marató i 60 la marató

Finalment no hi van prendre part esportistes d’elit, tot i que així ho havia anunciat l’organització. Els guanyadors de la mitja marató en categoria masculina van ser Sergio Sánchez, Oscar Jiménez i Ángel Lamas. En categoria femenina van ser Maite Urrutia, Regina Anna Mola i Elisenda Turruella.

Pel que fa a la marató, en categoria masculina van configurar el podi els esportistes Santi Peña, Jorge Gutiérrez i Carlos Galobardes. I en categoria femenina van ser Esther Cruz, Mireia García i Anna Altarriba. La guanyadora femenina va fixar un nou rècord de la prova i es va emportar 100 euros extres.

La pràctica totalitat dels esportistes va completar el recorregut sense incidències. Només hi va haver quatre serveis d’assistència mèdica, concretament per una torçada de turmell, una revinclada de genoll, una pelada a la cara per una caiguda i un cas més greu d’una noia que va fer la marató i en arribar va patir un desplomament produït per deshidratació severa.

A banda d’aquestes proves, es va viure un ambient festiu, amb inflables, serveis de massatgista, un dinar popular i altres activitats complementàries. Es va repartir la bossa del corredor, amb una samarreta commemorativa, caldo Aneto, cremes i una cinta per al cap, com a obsequi només per als qui feien les curses més llargues.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Arenys de Munt