Connect with us

Clubs

Més de 10.500 participants a les activitats del CEM

Estem arribant al final del curs escolar i toca fer balanç. Pel que fa a les activitats i sobretot al nombre de participants a les diferents activitats organitzades pel Consell Esportiu del Maresme la valoració és molt i molt positiva

Any rere any el nombre de llicències del CEM no parar de créixer i tots els programes i competicions que gestiona el Consell van guanyant en nombre de participants, tant a nivell individual com pel que fa a les entitats i centres educatius participants.

Cal recordar que, a part dels dos grans programes d’esport escolar de la Generalitat de Catalunya, els Jocs Esportius Escolars de Catalunya i el Pla Català d’Esport a l’Escola, des del Consell també s’organitzen el Campionat Comarcal de Petanca de la Gent Gran i una Lliga de Lleure de voleibol per a adults, a més del Circuit Maresmenc de Cros.

Aquest curs 2018/2019  han participat als Jocs Esportius Escolars de Catalunya 5.200 nens i nenes repartits en una quinzena de modalitats esportives.

Pel que fa al Pla Català d’Esport a l’Escola, a la comarca  hi ha un total de vint-i-quatre centres educatius, dels quals 18 rebran ajut del CEM al proper curs. Amb aquests centres s’organitzen diverses activitats que aquest curs, han arribat a més de 3.600 alumnes, entre les trobades de volei-platja, les activitats poliesportives i la celebració a Mataró del Dia de l’Educació Física.

A les competicions de lleure del consell, han participat aquesta temporada uns 300 esportistes i al Circuit de Cros han estat més de 2.000 els dorsals repartits.

Aquestes dades sens dubte, expliquen el bon moment del Consell Esportiu del Maresme que, poc a poc, va assolint els diferents objectius: donar-se a conèixer a la ciutadania oferint un esport escolar de qualitat i utilitzar al màxim la vessant educativa i integradora de l’esport dins i fora dels centres educatius. Esport Escolar, Esport amb Valors.

De cara al curs 2019/2020 el consell s’ha plantejat nous reptes:

El primer és seguir augmentant el nombre de centres educatius que participin als jocs escolars. Actualment 25 dels 30 municipis de la comarca tenen escoles o entitats que realitzen activitats amb el CEM, la voluntat és, a poc a poc, arribar a totes les poblacions, ja sigui amb la participació de les escoles o dels clubs existents a cada municipi.

Aquest curs 2018/19  han participat als Jocs Esportius Escolars de Catalunya 5.200 nens i nenes repartits en una quinzena de modalitats esportives

L’altre gran objectiu del proper curs és afegir el Futbol 7, dins les competicions d’esport escolar organitzades pel CEM. Crear lligues d’aquest esport en les categories prebenjamí, benjamí i aleví, amb grups de proximitat geogràfica.

En aquest sentit, ja s’han organitzat diverses reunions que han rebut una bona acollida, principalment de les escoles i dels clubs de futbol que tenen el futbol 7 com una eina de promoció de les seves entitats. Durant aquest mes de juny hi ha previst seguir fent reunions arreu del territori comarcal per exposar el projecte al màxim d’entitats possibles.


Èxit del Campus Comarcal de Voleibol

Aquest estiu, el Consell Esportiu del Maresme i el Club Voleibol Mataró repeteixen l’experiència de l’any anterior i tornen a organitzar conjuntament el Campus Comarcal de Voleibol. En poques setmanes s’han exhaurit les places disponibles. Voleibol, vòlei platja, excursions, piscina i lleure destinats a nens i nenes de 7 a 14 anys.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs