Connect with us

Clubs

El Racing Pineda Futbol Sala organitza la FEMIN CUP

El Racing Pineda Futbol Sala organitzarà la FEMIN CUP el 21, 22 i 23 de juny, en el Pavelló Municipal de Can Xaubet i en el Pavelló Municipal Nino Buscató de Pineda de Mar. Un torneig pensat per a tancar la temporada oficial 2018/2019.

En la primera edició, el torneig va comptar amb la participació de set equips de Catalunya i un d’Andorra (la selecció Andorrana de Futbol) dividits en dues categories; Base Femení i Juvenil/Cadet Femení.

En aquesta segona edició es comptarà amb fins a quatre categories femenines (Infantil, Cadet, Juvenil i Sènior) amb sis equips per categoria. El sistema de competició constarà de dos grups amb tres equips. Els segons classificats de cada grup s’enfrontaran en una eliminatòria contra els tercers de l’altre grup. Així doncs els guanyadors de l’eliminatòria s’enfrontaran a les semifinals amb els equips que hagin sigut primers de cada grup.

El torneig és un referent a Catalunya

L’objectiu amb què va néixer el projecte va ser crear un esdeveniment de referència en el món del futbol sala pensat pels equips femenins de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol.

Tant a nivell comarcal com territorial i estatal, pràcticament no hi ha cap torneig pensat per a les noies i, des del Racing, es va impulsar aquest projecte innovador per poder donar servei a una necessitat creixent dins del futbol sala.

Cal destacar l’augment del nombre d’equips femenins que participen en les competicions de la Federació Catalana de Futbol. El Racing Pineda manté la seva aposta pel futbol sala femení, que es va iniciar ja fa deu anys amb la creació de l’equip sènior Femení. En la darrera temporada també es va aconseguir crear l’equip Infantil Femení.

Amb el gran suport que s’està duent a terme per part de diferents actors, com són la Federació Catalana de Futbol amb la campanya #Orgullosa, de les institucions i l’aposta ferma per part de molts clubs, cada cop serà més habitual que les entitats esportives comptin amb més jugadores dins de les seves plantilles d’equips base, així  com la creació de nous equips femenins. És per això que des del Racing es vol treballar per aconseguir que més noies practiquin el futsal.

Amb torneigs com la FEMIN CUP, estem segurs que aquest repte s’aconseguirà i el futbol sala del Racing, del Maresme i també català augmentarà en nombre de llicències femenines.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs