Connect with us

Ajuntaments

“A Pineda, qui vulgui fer esport només ha de sortir al carrer”

Perfil

Nascut el 2 d’abril de 1959 a Vinaròs (Castelló), aquest llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Facultat de Medicina de València, és un consumat atleta. Als seus 58 anys ja ha fet 58 maratons. La primera va ser la de Barcelona el 1992 i des de llavors ha disputat, entre moltes altres, les de Nova York, Ginebra, Lisboa, Budapest, Sevilla, Madrid, Bilbao, Oviedo, València, Sant Sebastià i la de Barcelona en 21 ocasions. Pertany al PSC, en l’actualitat és el 4t tinent d’alcalde, a més de regidor de Cultura, Esports i Salut.


Santiago Macip

“Can Xaubet és el nostre vaixell insígnia”

Té 58 maratons a l’esquena…

La meva afició a l’atletisme va començar a la Universitat de València i va continuar quan vaig venir a viure a Pineda el 1984 en acabar el servei militar i em vaig integrar en un grup de fondistes.

Li suposa un gran sacrifici?

No, perquè ja forma part de la meva vida. No és cap esforç per a mi. Pràcticament surto a córrer tots els dissabtes i diumenges. M’agrada fer maratons perquè és una competició de resistència que et posa a prova físicament i mentalment. He aconseguit baixar de les tres hores en quatre ocasions.

Què fa un metge de família ficat en política?

El 1988 vaig entrar en contacte amb el regidor de Salut de Pineda, em van contractar com a assessor extern de salut per a programes concrets i a poc a poc em vaig anar introduint en la política. Fa 10 anys que em vaig afiliar al PSC. Vaig ser regidor en l’oposició entre 1999-2003 i aquesta és la quarta legislatura que formo part del govern.

Salut, Educació, Policia… i ara també Esports i Cultura

És un repte enorme, però té sentit, perquè l’esport també és salut i cultura.

Quina radiografia fa de l’esport a Pineda?

És un municipi amb molta activitat, molt diversa i molta d’aquesta penja de les entitats. Des de l’Ajuntament, com a producte local, hem potenciat els Jocs Extraescolars, la Lliga Municipal de Futbol Sala, on competeixen 28 equips, i tot just aquesta temporada ens hem adherit al Cicle de Passejades per a la gent gran que impulsa la Diputació de Barcelona. Properament hi ha la intenció d’impulsar el programa Inservela al nostre municipi de manera transversal amb les Regidories de Promoció Econòmica i Joventut, com a programa que utilitza l’esport com a vehicle per a la inserció en el circuit laboral i acadèmic de joves en risc d’exclusió social.

Tenen un inventari esportiu molt potent…

Així és. El Club Ciclista de Pineda organitza competicions i marxes molt concorregudes. La Enduro de Pinedarocs ja va per la cinquena edició, cada any millorant el número d’inscrits. En bàsquet tenim a la UER, és una entitat històrica amb equips en totes les categories. En futbol tenim l’Aqua Hotel, així com a futbol sala comptem amb el Racing i el Futbol Sala Pineda, que enguany ha incorporat equips de futbol 7 i futbol 11. En el municipi se celebren competicions importants, com l’ Ironman, Ironkids, la Mitja Marató, la Cursa de Pineda, el Trirelay, la Cursa Jove, la Marxa del Montnegre, el Circuit Maresmenc de Cros, el Komm Mit internacional… I no ens podem oblidar d’altres disciplines com són el patinatge, tennis, judo, karate, petanca, esports nàutics, bitlles i escacs. Per a Pineda la promoció de l’esport, especialment en edat escolar, és una prioritat absoluta.

“Potser, en un futur, caldrà un tercer pavelló i fins i tot un altre camp de futbol per la creixent demanda de les nostres entitats”

I com estan d’instal·lacions esportives a Pineda?

Sempre treballem per millorar-les  i optimitzar-les, però en el futur segurament caldrà un tercer pavelló, i potser un altre camp de futbol, perquè la demanda és creixent per part de les entitats del municipi. Sens dubte Can Xaubet és el nostre gran vaixell insígnia, unes instal·lacions de qualitat que gestionem des de l’Ajuntament i que ja té més de tres mil abonats. Aviat canviarem el sostre de la piscina coberta.

Què els hi cal?

Sempre dic que a Pineda, el que vulgui fer esport solament ha de sortir al carrer. Tenim mar i muntanya, moltes places, un passeig magnífic, i en molts espais públics hi ha  porteries de futbol, cistelles de bàsquet, petanca, skate… L’equip de govern també està treballant sobre diferents propostes per construir-ne pistes de pàdel, que encara no tenim al municipi.

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments