Connect with us

Golf

“Per ser professional cal molta paciència, disciplina i perseverança”

Gemma Fuster

Jugadora del Ladies European Tour

Textos: Ramón Palomar

Gemma Fuster Anglada (Barcelona, 1990), jugadora del Club de Golf Llavaneras, ens explica la seva experiència com a professional del golf, amb el primer objectiu  d’aconseguir la targeta del Ladies European Tour aquest mes de desembre

Quan i com vas decidir fer el salt al golf professional?

Després d’estudiar la carrera a Estats Units, portant una bona preparació de golf durant  aquells quatre anys, vaig decidir que era el moment d’intentar-ho. La meva família sempre  m’havia donat suport, així que, després de l’estiu vaig fer el salt a professional.

  Aquest era el teu somni primer, i l’has aconseguit…quin son els propers?

El meu somni més proper és treure’m la targeta del Tour Europeu aquest desembre a la  final de la Q-school. Més endavant m’encantaria poder tornar als Estats Units i competir  allí. En definitiva, el meu gran somni és poder viure del golf, la meva passió. 

Es molt difícil ser professional del golf femení?

Ser professional de golf és molt complicat, i si ets dona encara més, per desgràcia. És  veritat que potser hi ha menys noies, però el nivell és cada cop més alt també. A més,  tenim pocs patrocinadors, cobrem molt menys que els homes, sortim menys per la tele i tenim  menys campionats. Així és més difícil. En definitiva, una pena i una desigualtat  injustificada. 

“El golf femení pateix una desigualtat injustificada”

Ets una dona que es prepara molt bé fisicament, creus que es bàsic pel teu joc?

M’agrada molt entrenar i preparar-me físicament. Al club Metropolitan tinc tot el necessari  per poder-ho fer amb les instal·lacions de les que disposen. Fitness té molt bons  equipaments i el Servei de Fisioterapia i Osteopatia em cuida molt be. El golf és un esport  molt exigent, necessito cuidar-me. Quan fas un swing utilitzes gairebé tot el cos, molts  músculs. Per tant, els has d’enfortir per evitar lesions i per poder rendir al màxim. 

No sempre tens tornejos per jugar, que fas la resta del teu temps, a més d’entrenar?

Dedico la majoria del temps a la preparació tècnica, física i mental. La resta, m’agrada dedicar temps a la família i als amics. També he començat a treballar a ràdio Arenys, a  informatius, per preparar-me i agafar experiència en altres àmbits professionals. A més,  amb la meva parella hem iniciat un projecte molt bonic d’organització d’esdeveniments i estades  esportives, “PlaneaSports”. M’agrada créixer profesionalment.

07Jugues de manera regular al LLavaneras? T’agrada el recorregut per entrenar?

Sóc sòcia de Llavaneras, el meu club des de sempre i m’encanta. Sí que és veritat que a  l‘hora de competir acostumo a jugar en camps més llargs, així que intento anar a altres camps  per poder entrenar altres àmbits del meu joc. 

Quina es la millor volta que has firmat mai a la teva vida?

La meva millor volta en competició han estat  4 sota par.

“El meu somni és poder viure un dia del golf, la meva gran passió”

Al teu judici, que es necessita per ser professional del golf?

Per ser jugadora professional es necessita sobretot, molta paciència. A més de disciplina i  perseverança. No sempre les coses surten a la primera, així que s’ha de treballar molt dur i  ser molt fred mentalment per poder suportar la pressió, els dies fora de casa i totes les hores que hi dediques.

El suport al voltant teu es bàsic per aguantar la pressió, els viatges, el resultats…

És importantíssim tenir un equip al teu voltant que t’anima en tot moment i et dóna suport.  I la família i els amics, són bàsics per mi! 

Molta sort aquest desembre!

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Golf