Connect with us

Arenys de Munt

“Que jo sigui esportista d’elit és circumstancial”

 

 

Eloi Canals Pascual

Parlem amb Eloi Canals Pascual. Arenyenc, patinador del Club Patinatge Calella. Aquest any passa a categoria sènior, després d’anys d’èxits. Volem saber com ho afronta, com valora la seva trajectòria i com veu el futur més proper.

Fa por això de fer el salt i haver de competir a categoria absoluta?

Por no, perquè arribo a la categoria sènior amb bastant bon nivell. Sóc el petit dels grans i és un repte. A més, dels que pugen de júnior a sènior sóc l’únic que va al CAR de Sant Cugat, on ja fa 9 anys que hi vaig.

La teva última etapa júnior l’has tancada plena d’èxits. Com definiries tota aquesta temporada?

Perfecta, o gairebé perfecta. Excepte el Mundial, tot em va anar molt bé.

I què va passar a la Xina, al Mundial, que no vas poder pujar al podi?

Vaig quedar quart, i ja és una molt bona posició. Però no em va anar gaire bé l’execució dels discs.

En temporades anteriors també has aconseguit un palmarès que Déu n’hi do…

Sí, he quedat 8 temporades campió d’Espanya, de Barcelona moltes més, de Catalunya igual que d’Espanya… I sempre he estat al podi en tots els campionats. Només el primer any a Europa vaig quedar vuitè. Estic molt content amb la feina que he fet.

I no et pugen al cap tots aquests èxits?

No, no. Evidentment que no. Jo faig esport perquè m’agrada, no perquè vulgui viure de l’esport i dels èxits que he tingut. Estic estudiant i m’encararé més als estudis que no pas al patinatge. Que jo sigui esportista d’elit és circumstancial.

Què estudies?

Estic fent enginyeria física a la Politècnica. És una carrera molt complicada, que requereix molt d’estudi. I ara entreno una mica menys que no pas quan anava a l’escola.

Cada quant entrenes ara?

Com que la carrera és a la tarda, patino els dimarts i els dijous al matí amb el meu entrenador, sols.

Tens facilitat, però aquest esport exigeix també constància.

Evidentment. Si deixes d’entrenar una setmana o dues, després costa molt més temps tornar a recuperar el que ja feies, i aquest temps et resta per poder millorar.

L’Ajuntament et va reconèixer com a millor esportista del 2015 a la Nit de l’Esport. Com se’ls pren un noi tan jove com tu, aquest tipus de reconeixements?

Doncs molt bé. Ja vaig dir que era un títol molt important perquè aquí a Arenys de Munt hi havia molt de nivell. És un títol difícil d’aconseguir i vaig estar molt content.

S’hauria de promocionar més el patinatge?

Clar. Perquè no el fan per la televisió ni se’n parla gaire. És un esport minoritari, però sí que s’han fet alguns programes. Els patinadors portem des de sempre demanant que s’ha de promocionar més.

És un esport individual, però sens dubte cal el suport de família, entrenador…

I tant. Els meus pares han vingut a cada campionat, festival, exhibició o trofeu on he anat, i l’entrenador també, evidentment. És necessari. És molt bo quan surts a la pista i saps que els teus pares són allà.

Fins quan creus que podràs seguir en l’elit de la competició?

Sincerament, no veig res més enllà que d’avui per demà. No sé on seré, ni sé on em portarà la carrera ni què passarà. De moment ho faig així i així em va bé. Si puc, ho seguiré fent.

I quina serà la teva propera cita amb els patins, en competició?

Doncs l’inici de temporada i el Campionat de Barcelona. I com a objectius tinc aprendre una dificultat nova. I patinar com m’agrada. Ara hi ha un canvi profund en el món del patinatge, que es puntua més la part artística i menys la tècnica, i jo sóc un patinador tècnic, no pas artístic. Treballaré la dificultat i la tècnica i no m’importa si puntuo menys per la part artística. Ho he decidit així, perquè així és com m’agrada patinar.

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Arenys de Munt