Connect with us

Clubs

El Rugby Club Mataró fa 10 anys

L’entitat esportiva està afincada en aquesta ciutat des del 2008. Actualment l’equip juga a la Primera Divisió Catalana de Rugby, lluitant per una de les primeres posicions de la taula classificatòria i intentant pujar de categoria.

Tot i que els seus inicis se situen al 2008, el RC Mataró no va disputar la seva primera lliga oficial amb la Federació Catalana de Rugby (FCR) fins dos anys més tard. Aquest fet va coincidir amb la rehabilitació del camp municipal del barri de Cerdanyola de Mataró, al 2010, quan l’Ajuntament va interessar-se per l’entitat, donant pas al condicionament del terreny de joc per a la pràctica del rugbi i gaudir d’unes instal·lacions dignes a la ciutat. Aquesta millora va ser molt important, ja que durant els dos primers anys de vida del club, els jugadors entrenaven a la platja i més endavant ho feien al costat de les pistes d’atletisme.

Inicis. Quan l’entitat va poder inscriure l’equip sènior per primer cop a la FCR (al 2010), també hi havia un grup de nois que entrenaven a les categories inferiors (escola, sub-12, sub-14, sub-16 i sub-18) tot i que no estaven donats d’alta com a equip a la federació per manca de jugadors.

Els primers entrenadors de l’equip sènior van ser Sergi Cullell i Nacho Martínez. Passada la primera temporada a 3a Divisió Catalana, Nacho va agafar les regnes de l’equip. Al 2013, Alfonso Salvador arribava al club de la mà de Nacho Martínez. L’Alfonso Salvador havia estat entrenador seu i, gràcies a la seva tècnica i veterania en el món del rugbi, l’equip va millorar de manera molt notòria. Durant la primera temporada amb Alfonso d’entrenador-tècnic, Nacho va anar desvinculant-se de l’equip per motius personals, deixant pas  perquè el més veterà s’encarregués de dur l’equip als Play-offs per a l’ascens a Segona Divisió.

Un cop ascendits a Segona, els jugadors del Rugby Mataró (amb noves incorporacions cada any), van poder classificar-se pels Play-offs per a ascendir a Primera Divisió Catalana per primer cop en la seva història.

Al 2015, l’Alfonso va voler donar una empenta més al RC Mataró, portant a Salvador Valls d’entrenador. Seria a partir d’aquí quan es formaria l’equip filial, el “B”, per primera vegada, gràcies a les noves incorporacions i als jugadors ascendits de les categories inferiors.

Un cop el RC Mataró “A” va ascendir a Primera Divisió, Salvador Valls seria qui es posaria al capdavant del primer equip, deixant a Alfonso  Salvador com a entrenador del “B”. A finals de 2016, acabada la lliga a Primera Divisió Catalana, el RC Mataró va quedar en una de les posicions de descens. Això feia que l’any següent el Mataró hagués de tornar a promocionar per als Play-offs i intentar pujar a Primera, altre cop. Passada la fase classificatòria, i amb una victòria davant dels Gòtics “B” al camp de la Foixarda, el RC Mataró tornava a formar part de la Primera Divisió Catalana, dos anys després.

A l’inici d’aquesta nova temporada, 2017/2018, el club va decidir que només hi hauria un sol equip, veient els pocs jugadors que estaven disposats a comprometre’s de veritat. Salvador Valls seguiria entrenant l’equip sènior amb l’ajuda d’Albert Pérez, igual que els dos últims anys. Això va fer que l’Alfonso es quedés entrenant als jugadors de les categories més baixes (de 8 a 14 anys), mentre Victor Erenas ho faria amb els sub-16 i sub-18, fins al dia d’avui.

Ara mateix, a les acaballes d’aquesta Lliga, i a falta de pocs partits, el RC Mataró està intentant quedar a la part alta de la taula i, per què no, lluitar per pujar de categoria, tot i que per a la meitat de la plantilla del RC Mataró, aquesta divisió és quelcom completament nou.

Per molts anys més….


PLANTILLA 17/18

Matías Alejandro Amil: És l’actual capità. Juga de Pilar a la davantera.

Manuel Cabrera: Juga de Mig de melé (9).

Dominic Power: Juga de centre a la tercera línia (8).

Pedro De Cea: Porta al club des del 2009.

Andrés Alvear Flores: Juga a la tercera línia dels davanters.

Adrià Güell: És de Pilar a la davantera.

Jordi Rachini: Un dels jugadors del planter.

Alejandro Guzmán: Jugador que va marxar a principis de febrer.

Álvaro Garcia: La seva posició és la de 15.

Guillaume Duspara: Ocupa la posició de segona línia a la davantera de l’equip.

Pablo Garcia: Juga en la posició de Flanker.

Victor Erenas: Mig de melé (9). Entrena als nois de les categories inferiors.

Roger Font: Ocupa la posició de Centre a la línia de l’equip.

Andreu Valls: Ocupa la posició de Mig d’obertura (10).

Marc Godoy: Ocupa la posició de Pilar a la davantera de l’equip.

Pedro Ninci: Juga a la davantera i habitualment ho fa de Flanker.

Juanjo Cardenal: Està entrenant amb els jugadors de línia per ser un Ala.

Victor Payerol: Ocupa la posició de Talona (2) en la davantera.

Sergio Rosales: Juga a la davantera, ocupant diverses posicions.

Santiago Dario Vargas: És Flanker.

Elm Mora: Ala esquerra.

Adrià Rincón: Ocupa posicions de Backs. Juga de Centre, Ala o de (15).

Borja Bleda: És el més antic del club. Ocupa la posició de Flanker a la davantera.

Elías Navas: Entrena amb els Backs, per ser un futur jugador de la línia.

David Garcia: En l’actualitat és el jugador més veterà de l’equip. És el seu 4rt any al Rugby Mataró i juga a la davantera de l’equip.

Borja Torrella: Actualment juga d’Ala.

Pol Roca: Ocupa la posició d’Ala.

Victor Gonzalez: Ocupa habitualment la posició de Mig d’obertura (10).

Germán Rodriguez: Juga habitualment de Flanker.


Vols jugar a rugby?

Vine a veure’ns al Camp Municipal de Cerdanyola · Carrer Marathon, 99 – 08303 Mataró

Entrenaments Juvenils i Escola: dilluns i dimecres, de 19:30 h a 21:00 h.

Entrenaments Sènior: dilluns, dimecres i divendres, de 21:00 h a 22:30 h.

Vine a descobrir els valors i emocions que desperta el nostre esport!

Per a més informació:  info@rugbymataro.com

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs