Connect with us

Arenys de Mar

#somverds! Història viva del bàsquet català

Cap als 85 anys de vida   

Més de vuit dècades educant jugadors i jugadores de basquetbol, anys de vivències meravelloses i a vegades també de patiments. Una vida en color verd per mantenir aquest esport com a element clau de la vila d’Arenys de Mar i del Maresme

Gairebé fa vuitanta-cinc anys del naixement del primer equip de bàsquet a la vila d’Arenys de Mar. Des d’aquell llunyà 1935, molts joves d’Arenys s’han format com a esportistes i persones defensant aquest color verd que ha caracteritzat l’Arenys Bàsquet.

Vuit dècades educant jugadors i jugadores de basquetbol d’aquesta modèlica entitat de l’esport català que va impulsar i fundar el Senyor Josep Fors i Massaguer, amb la finalitat de formar la joventut arenyenca, tant en l’aspecte esportiu com en l’humà, sempre seguint les premisses que va traçar Pierre de Coubertin: participar, millorar, lluitar noblement cercant la victòria, trobar la felicitat, però sempre amb els mitjans més legítims, respectant l’adversari.

Una de les primeres fotografies de l’equip sènior de l’Arenys

Anys de vivències meravelloses, però també a vegades de patiments, encara que sempre s’ha mirat endavant amb un denominador en comú: l’estima que es té per l’Arenys Bàsquet i per aquest color verd. Inicis que no s’ha d’oblidar que es troben a la primera pista de joc, ubicada a una feixa sota el camp de futbol. Fins a l’any 50, es jugava en competició amb el nom d’Obra Atlètica Recreativa, fins a trobar- los ubicats a la famosa ‘Pista’, localitzada al costat de la Plaça del Casino, arribant a jugar a Segona Divisió Nacional.

Arribren els setanta i fou una dècada important perquè l’Arenys Bàsquet va començar a la pista descoberta emplaçada al mateix lloc on hi ha l’actual pavelló. Anteriorment, l’Arenys ja tenia noms de jugadors principals i coneguts, com ara Joan Mata, els germans Calopa o Estrada.
Esperit amateur, amb treball continu que s’ha reflectit amb mirades altes i cotes de competicions cabdals de la Federació Catalana de Basquetbol i també de la Federació Espanyola.

Entre els 70 i 80 se segueix edificant una base clau per a un futur que encara serà més brillant, i als noranta arribarà una nova junta encapçalada per Jaume Calopa, president de l’entitat de 1993 a 2013.

Fins avui dia amb la junta que presideix Rafael López, anys de treball de portar el bàsquet a les diferents escoles del poble, d’un treball incansable dels diferents entrenadors que han anat passant i de buscar arribar als diferents objectius d’una filosofia verda traçada durant anys i anys.

“L’Arenys Bàsquet, com a entitat d’Arenys de Mar i del Maresme, creu i viu aquest esport con  una eina de formació,  convivència i de valors”

Amb l’entrada del nou mil·lenni, hi ha un augment important d’equips, fins a arribar a ser una de les principals entitats esportives del Maresme. Aquest fet agafa rellevància quan el sènior femení de l’Arenys Bàsquet juga a Copa Catalunya o el sènior masculí es troba jugant també a Copa o lliga EBA, fins a l’actualitat.

L’Arenys Bàsquet i el Fons de les Creus ja fa moltes temporades que viu i veu jugar el millor basquetbol possible, una fita i un recorregut creat de forma paral·lela amb la figura del coach Cèsar Saura, entrenador de l’Arenys des de la temporada 2008-2009, amb més de 300 partits oficials al primer equip del club, i un dels entrenadors amb més partits a la lliga EBA d’Espanya.

Amb ell al capdavant s’han vist jugadors claus de l’imaginari d’aquest esport, alguns noms molt relacionats amb la vinculació que l’Arenys Bàsquet té des de fa quatre temporades amb el Joventut de Badalona.

Com diu el seu president, Rafael López, ” l’Arenys Bàsquet, com a entitat d’Arenys de Mar i del Maresme, creu i viu el bàsquet com una eina de formació, convivència, integració i de valors. Uns valors que són necessaris per al creixement de la persona i que es pot aplicar a la vida tant familiar, com escolar i professional. Nosaltres seguirem treballant amb aquesta filosofia i amb moltes idees de futur que traçarà el nostre full de ruta del present i futur pròxim, amb la convicció que qualsevol persona que vulgui practicar el basquetbol, l’Arenys Bàsquet sempre oferirà aquesta opció. Som verds!”.


PALMARÈS

-Campionat de Catalunya

Interterritorial

Júnior Femení 2014

-Final Four Campionat

Preferent Júnior Femení 2014

-Ascens fins Copa Catalunya Sènior Femení

-Ascens a Copa Catalunya i

Lliga EBA Sènior Masculí

JUNTA DIRECTIVA

PRESIDENT:

Rafael López

VICEPRESIDENT:

Jaume Calopa

SECRETARI / TRESORER:

José Antonio Caballero

STAFF

Coordinador equips competició:

Carles Toribio

Coordinador Escoles de Bàsquet:

Xavi Morago

CLUB ARENYS BÀSQUET

Tel. 687 80 10 13

Fax. 93 795 97 41

Av. Fons de les Creus, s/n

08350 ARENYS DE MAR (Barcelona)

www.arenysbasquet.cat

coordinacioarenysbasquet@gmail.com

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Arenys de Mar