Teià recupera una instal·lació emblemàtica: la pista

In Esport Local

60 anys d’història col·lectiva

L’Ajuntament la posa a disposició de l’AE Teià perquè recuperi la competició, els partits i els entrenaments de bàsquet, i també a l’abast dels infants, joves i adults

Sis mesos més tard del previst, i 59 anys després de la seva inauguració, el passat 10 de juliol, l’Ajuntament i l’Agrupació Esportiva Teià van tornar a estrenar la pista de bàsquet després d’una reforma en profunditat que ha posat al dia les instal·lacions. L’ alcalde, Andreu Bosch, va explicar que el projecte de rehabilitació ha tingut “una execució complexa, atès que l’empresa adjudicatària de les obres va entrar en concurs de creditors, la qual cosa ha endarrerit la finalització de les obres més de mig any”.

Espectacle escaient

Per celebrar la nova posada de llarg, l’equipament va acollir l’espectacle d’art comunitari i aprenentatge musical Bots pel canvi, a càrrec de l’associació Basket Beat, en el marc del festival Remor de Teià.
En un missatge d’esperança i confiança en el futur, la cerimònia inaugural va cedir el protagonisme inicial a dues joves promeses de l’AE Teià. Equipades amb els colors de l’entitat, Nora i Sergi Collado van baixar de l’escenari i van travessar el pati de butaques botant una pilota de bàsquet.

La regidora de Cultura i Patrimoni, Olga Parra, va ser l’encarregada d’obrir l’acte i de donar la benvinguda als 250 assistents. A continuació van prendre la paraula el regidor d’Esports, Jordi López; l’expresident de l’AE Teià, Albert Cervera, i el màxim dirigent actual, Dani Poch.

Tots tres van destacar el salt endavant que representarà per al club i per al poble la rehabilitació que se n’ha fet i la diversitat d’usos als quals es destinarà l’equipament a partir d’ara.

L’alcalde, al seu torn, va rememorar “les converses i negociacions per arribar a l’acord de la cessió del dret de superfície” durant 50 anys a favor de l’Ajuntament mitjançant un conveni aprovat el 2018 pel ple municipal. Per aquesta raó, Bosch va demanar un “un agraïment, als socis de l’AE Teià que en van validar l’acord i especialment a la junta directiva i al seu president d’aleshores, Albert Cervera”.

Història

La pista de l’AE Teià es va inaugurar el 5 d’agost de 1962 amb una jornada esportiva que va enfrontar els equips d’hoquei patins Mataró i Laietània, i un altre de bàsquet entre el Laietània i l’equip local.
L’ alcalde va recordar “partits memorables” de bàsquet, els tornejos d’estiu de futbol sala i de futbol sala femení, els partits de futbol entre els Brots del poble i els Varese de la colònia estiuejant, així com els balls i revetlles de Sant Joan i de Sant Jaume.

Tot això es va estroncar el 27 de juliol de 2016, quan es va produir l’esfondrament parcial d’una de les grades i els Serveis Tècnics municipals van aconsellar el tancament de la instal·lació.

D’ ara endavant, en aquesta nova etapa que ara s’inicia, l’Ajuntament posa La Pista a disposició de l’AE Teià perquè recuperi la competició, els partits i els entrenaments de bàsquet, i també a l’abast dels infants, joves i adults per a la pràctica lliure de bàsquet i futbol sala, i del conjunt de la ciutadania per a d’altres activitats socioculturals.

Gaudim-ne, gaudiu-ne!

You may also read!

Extraordinari balanç de l’esport maresmenc a Tòquio 2020

Els Jocs Olímpics més especials de la història En uns jocs celebrats un any després del que tocava, i

Read More...

El Club Nàutic El Balís acollirà el Mundial 29er el 2022

El Club Nàutic El Balís de Sant Andreu de Llavaneres acollirà el 2022 el Mundial de la classe 29er.

Read More...

Albert Zanca, ALCALDE DE SANT POL

Nascut el 3 de febrer de 1977 a Sant Pol, és Administratiu i máster en Comunity manager i Social

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mobile Sliding Menu