Connect with us

Ajuntaments

Torna l’esport a l’escola

Les competicions escolars del Maresme d’esports d’equip comencen passada Setmana Santa, concretament el dissabte 10 d’abril en el cas d’activitats com el voleibol i el futbol sala

Després de mesos d’inactivitat, davant les noves mesures aprovades pel PROCICAT en matèria esportiva que van entrar en vigor el dilluns 15 de març, celebrem que es reprenen les competicions escolars. Si bé els entrenaments ja fa setmanes que s’estan realitzant amb normalitat, ara és el torn de les competicions.

Aquesta represa d’activitats es contempla d’una manera esglaonada. Les primeres competicions que es posaran en marxa seran les d’àmbit local i comarcal amb l’objectiu de minimitzar els desplaçaments dels equips. Tanmateix, si la situació sanitària ho permet, i com un últim pas, es recuperaran les fases supracomarcals i les Finals dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

Així doncs, les competicions escolars del Maresme d’esports d’equip començaran passada la Setmana Santa, concretament el dissabte 10 d’abril en el cas d’esports com el voleibol i el futbol sala.

Per tal de tenir-ho tot a punt, el passat 27 de març des del Consell Esportiu del Maresme es va dur a terme una Formació per a Tutors i Tutores de Joc. Una quarantena de nois i noies, van assistir a la formació per reciclar-se en les normatives que regiran els encontres esportius aquesta temporada. També, van rebre tota la informació pel que fa als protocols de funcionament amb Covid.

Les primeres competicions que es posaran en marxa seran les d’àmbit local i comarcal

El retorn de les lligues comarcals de futbol sala i voleibol, es farà vetllant per la seguretat de tots els esportistes, tècnics i tutors i, també, respectant al màxim els aforaments de les diferents instal·lacions esportives i les directrius del PROCICAT i la Secretaria General de l’Esport. En aquest sentit, cal recordar que seran els gestors de les instal·lacions qui hauran de permetre o no l’accés al públic en els partits escolars.

Pel que fa als esports individuals dels jocs escolars, durant el mes d’abril s’aniran reunint els diferents comitès tècnics que han de valorar i decidir les condicions de participació i organització de les trobades, exhibicions i possibles competicions de patinatge, judo, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica i la resta d’esports amb participació escolar.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments