Connect with us

Arenys de Munt

Tres atletes arenyencs han viscut i gaudit l’experiència IRONMAN 70.3

L’Ajuntament d’Arenys de Munt ha patrocinat un equip de relleus per afrontar el repte de ser finishers a la cursa IRONMAN 70.3 Costa de Barcelona-Maresme, la triatló de mitja distància que se celebra cada mes de maig amb seu a Calella. Els integrants de l’equip han estat, Santi Loureiro al segment de natació, Raúl Pérez en bicicleta i Marc Roura a la cursa a peu

El primer en entrar en competició va ser el Santi. En 38 minuts va completar els 1,9 quilòmetres nedant al mar de Calella. Com ho vas viure?

Santi: Ho vaig afrontar amb moltes ganes i molta il·lusió perquè l’equip que compartíem era excel·lent. La veritat és que hi arribava amb poc entrenament, però el resultat, dintre de tot, està prou bé, crec. Vaig fer tot el que estava a les meves mans per fer la millor marca, però dins les nostres possibilitats. Som amateurs, però la veritat és que vam passar un dia molt bo els tres plegats.

I com estava el mar?

Santi: Doncs el mar el vam trobar en unes condicions molt bones respecte al dia anterior, que estava una mica mogut. Sí que és cert que vam tenir gairebé un quilòmetre de corrent en contra, però ja se sap que el mar no és gaire previsible. L’aigua estava fresqueta però ja ens ho imaginàvem. Quan vas a nedar en aigües obertes a aquesta època és el que et trobes.

I quan us llenceu tots al mar, des de fora és molt plàstic i emocionant, però dins l’aigua què hi passa?

Santi: De tot! El que passa normalment en aquestes proves és que t’estresses en entrar a l’aigua, perquè hi ha molta gent i vas a cops de colze. Has de posar-hi pit i collons, no et pots acoquinar.

Santi Loureiro i Raúl Pérez van rebre a la línia d’arribada el seu company Marc Roura

I us hi jugueu la vida. De fet, un atleta va morir al segment de natació.

Santi: Sí, per sort els del nostre grup vam sortir tots bé, però després ens vam assabentar d’una mala notícia i des d’aquí envio les meves condolences a la família d’aquest atleta que va tenir un problema i ara ja no hi és, i espero que no es torni a repetir. Sempre has d’anar preparat i, tot i així, sempre estàs exposat a què, malauradament, et passi una cosa així. En proves populars i amb tanta gent ja se sap, hi ha gent que va més preparada, altra menys i altres que no hi van gens. No sé si era el cas, que m’imagino que no, però no és una prova curta.

En acabar la natació es va fer el relleu de bicicleta, una volta de 90 quilòmetres que va passar precisament pel terme d’Arenys de Munt. Raúl Pérez ho va completar amb 2 hores i 59 minuts. En arribar a la transició l’esperava Marc Roura per arrencar a córrer mitja marató, 21,1 quilòmetres. com va anar la teva participació a l’Ironman, Marc?

Marc: Estava molt nerviós, la veritat, perquè el temps d’espera va ser llarguet. Veia com tothom anava passant i el meu company no acabava d’arribar. Finalment ho va fer, em vaig posar a córrer i, tot i no estar en les millors condicions, crec que ho vaig treure d’una manera digna.

I ho vau fer defensant Arenys de Munt. Què va significar portar el nom d’Arenys de Munt a l’Ironman? Hi tornaríeu?

Marc: Va ser una experiència molt xula, l’ambient brutal i una cosa que, tot i no haver-la fet mai i no saber res d’aquest món, és per fer-ho. I en nom d’Arenys de Munt encara més. Tota l’estona vam rebre suport de la regidora d’Esports, Marta de la Iglesia, i del regidor Lluís Campasol, que també hi era amb la família, i molta gent d’Arenys de Munt donant-nos suport en un circuit de córrer molt proper… Hi havia els meus fills… Molt emocionant tot.

Santi: Va ser molt maco. S’ha d’agrair a l’Ajuntament d’Arenys de Munt que patrocinés el nostre equip i, la veritat, jo tinc ganes de repetir, sempre que ens deixin i hi estiguin d’acord, tot i que també m’agradaria que altra gent preparada pugui viure-ho.

Marc: Repetir? Ui, jo ara mateix… sí i no! Sí perquè va ser brutal, però no perquè les condicions en què vaig estar no van ser gaire bones. Potser d’aquí a uns dies diria que sí segur, però ara mateix estic indecís, la veritat.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Arenys de Munt