Penyes RCD Espanyol: Sí, una meravellosa minoria

In Penyes

El Maresme compta amb vuit penyes del RCD Espanyol. Des que s’organitza l’Aplec de penyes, la nostra comarca n’ha estat seu quatre vegades

Si el mes passat ens endinsàvem en el món penyístic del FC Barcelona en el Maresme, en aquest número repetim l’experiència presentant-vos la radiografia de les penyes del RCD Espanyol a la nostra comarca. La històrica entitat blanc-i-blava agrupa totes les seves penyes en la Federació Catalana de Penyes, que té a Araceli Pérez com a actual presidenta.

A tot el món hi ha prop de 200 penyes del RCD Espanyol, destacant a escala internacional les dues d’Austràlia (Sydney i Cairns), Japó, Alemanya, França o Brasil. En territori espanyol estan molt repartides per tota la península: Euskadi, Madrid, València, Galícia, Aragó, Las Palmas… El vuitanta-cinc per cent de totes elles es troben a Catalunya, i d’aquestes últimes, vuit al Maresme.

Com reconeix Araceli Pérez: “Dins del moviment penyístic perico, les penyes del Maresme sempre han tingut molt de protagonisme. La primera edició de l’Aplec de penyes de la història del club, que és la gran festa anual de tot l’espanyolisme, es va celebrar a Pineda, si bé aquesta penya ja no segueix activa”. L’Araceli té raó. En els últims anys, l’Aplec de penyes s’ha dut a terme a Vilassar de Mar, a Argentona i a Mataró, coincidint amb el 60è aniversari de la creació d’aquesta última penya, una de les més antigues que existeixen. En les celebracions d’aquestes festes anuals hi van participar més de mil persones en cadascuna d’elles, comptant amb la col·laboració dels respectius consistoris municipals.

Sánchez Llibre a l’Aplec de 2009

La comarca del Maresme va arribar a tenir fins a dotze penyes periques, però per una raó o una altra, algunes d’elles van deixar d’estar actives. A més de la de Pineda, ja no segueixen les de Tordera, Canet de Mar i Montgat-Tiana.

Aplec del 2015 a Mataró

El principal servei que ofereixen aquestes penyes als seus socis és el de poder desplaçar-se en autocar per veure els partits de l’Espanyol, tant a Cornellà-El Prat com a alguns estadis de la Lliga espanyola. Com sostenen, són una família unida per un sentiment: l’amor als colors del RCD Espanyol. Gairebé mil apassionats del seu club que també fan seu l’eslògan de l’entitat: són una meravellosa minoria.

You may also read!

Carles Duran, entrenador del Club Joventut de Badalona

Quins records li porta fer aquesta entrevista al pavelló Paco Martin de Vilassar de Mar? Molt bons. Molts llunyans,

Read More...

Antonio Jiménez, la veu i l’ànima de l’FCF al Maresme

Estimat i respectat, és tota una institució en el futbol maresmenc. Durant dotze anys va ser president de la UD

Read More...

Campió del món júnior HUGO ALONSO

El jove lluitador premianenc de 17 anys es va proclamar campió del món de Jiu-Jitsu brasiler en categoria Júnior

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mobile Sliding Menu