Connect with us

Clubs

35 anys d’història del CFS PREMIÀ DE DALT

Més de 35 anys d’història… i continuem creixent

El CFS Premià de Dalt es va fundar l’any 1985, quan un grup de pares i de joves inquiets van constituir el Club Premià Esportiu i van federar l’equip.

Parlem d’una entitat que recull una llarga tradició i a les millors categories del futbol sala. És a dir, un club que fa del seu poble, Premià de Dalt, un dels pobles capdavanters en el món del futbol sala. El club, des de la seva constitució, ha dedicat tots els seus esforços a fomentar la pràctica del futbol sala, tant en l’àmbit competitiu com en l’esport extraescolar i de lleure.

Això es va fer notar l’any 1993, quan es va inaugurar el pavelló municipal de Premià de Dalt. Aquest fet va permetre que l’entitat pogués federar equips de totes les categories i organitzar l’escola base d’iniciació. Des del setembre de 2009, l’actual CFS Premià de Dalt s’ha convertit en l’hereu d’aquesta tradició i, com a entitat del poble, fomenta i recull tots els valors i coneixements del futbol sala adquirits al llarg d’aquests anys.

“Volem ser un referent ambiciós dins del futbol sala a nivell maresmenc i català”

Una nova junta directiva lidera el club des de la temporada 2019/20 i encapçala un projecte il·lusionant i ambiciós. En paraules del president Joan Vázquez: “volem ser un referent ambiciós dins del futbol sala a nivell maresmenc i català”. Això, apunten des de la junta, passa per facilitar als entrenadors i entrenadores totes aquelles eines, valors i coneixements esportius i educatius necessaris per formar i transmetre el millor de cadascú als nens i nenes del club, tot intentant fer la seva vida personal i esportiva una mica millor dia rere dia.

Comenta Joan Vázquez que “tenim clar que el futur del futbol sala és el treball a nivell base, escolar i formatiu… És clau fer arrelar aquest esport i aquest estil de vida saludable a l’ADN dels nois i noies de Premià de Dalt i pobles veïns”. El president aprofita per “agrair a totes les famílies la seva confiança en nosaltres i per fer possible que aquest esport sigui cada dia una mica més gran”.

El projecte del CFS Premià de Dalt es divideix en dues branques fonamentals. Una d’elles és l’escola base de futbol sala. Aquest futbol base, que comprèn nens i nenes d’entre cinc i disset anys, va en busca d’un aprenentatge global. És a dir, a més de la pràctica del futbol sala en si, s’intenten enfortir valors com l’esforç, la superació, el treball en equip, la solidaritat, o la integració social. Segons el club, són valors bàsics per al dia a dia.

L’altra pota és el futbol sala amateur, on es treballa per consolidar la trajectòria esportiva de l’escola base. A més, es dona suport fermament a la secció femenina. Actualment, el primer equip femení del CFS Premià de Dalt competeix a la Divisió d’Honor, la màxima categoria a nivell català. I els dos equips masculins, el sub-23 i el primer equip, competeixen a la Tercera i la Primera Divisió Catalana, respectivament.

El primer equip femení competeix a Divisió d’Honor, màxima categoria a nivell català, i el masculí a 1a Divisió Catalana

El club compta en aquests moments amb 14 equips, dels quals 11 formen part de l’escola base, i els altres tres restants són els primers equips que s’han esmentat prèviament. Aquests equips, segons el president, “són la imatge i l’emblema del nostre club, allà on els més petits han de veure reflectits el seus esforços, el seus somnis, i per tant la imatge dels valors que representa la nostra entitat”. En total, doncs, el CFS Premià de Dalt és llar de més de 140 esportistes.

El club ja té 36 anys d’història i en l’actualitat compta amb 14 equips, 140 esportistes i una escoleta

La manera en què el club assoleix tots aquests objectius és mitjançant un organigrama esportiu curosament planificat i executat. El club compta amb Miquel Bonilla per realitzar les tasques de director esportiu i coordinador dels equips amateur.

Els equips de base són coordinats pel Lorenzo Raventós i pel Martí Ferrer. I, a més, el club disposa de fisioterapeuta i preparador físic. Aquesta àrea fisicoesportiva és de nova creació. Des de la junta es pensa que si es volen aconseguir grans fites, és prioritari que tot jugador pugui estar ben atès i amb un seguiment personalitzat.

D’aquesta manera, ens diuen, “s’arriba a un rendiment òptim personal i alhora ajuda a fer realitat els objectius grupals i de club”. En quant a la promoció i la salut econòmica, des del club es treballa de valent per donar a conèixer el CFS Premià de Dalt mitjançant una campanya de captació de patrocinadors i col·laboradors. Diuen des del club que “en aquests moments de pandèmia, toca innovar i buscar noves vies, nous camins per sortir-ne més forts i amb un aprenentatge positiu”.

Coneixent a fons el CFS Premià de Dalt, veiem que es tracta d’un club en majúscules, que posa a disposició dels infants i els esportistes tot el seu talent i la seva capacitat de treball i que, de ben segur, tindrà molts èxits en el futur immediat i en el futur llunyà.

SÈNIOR FEMENÍ

SÈNIOR MASCULÍ

ESCOLETA

MINIBENJAMÍ

BENJAMÍ

ALEVÍ MASCULÍ

INFANTIL 1

INFANTIL 2

INFANTIL 3

CADET 1

CADET 2

CADET 3

JUVENIL MASCULÍ

SÈNIOR SUB 23


JUNTA DIRECTIVA

Joan Vázquez Bellatriu
President

Josep Jerez Vives
SECRETARI

Pep Nabona i Santamaria
TRESORER

Carolina Codina Romero
VOCAL

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs