Connect with us

Arenys de Mar

ARENYS DE MAR ÉS TERRA DE VÒLEI

Club Voleibol Arenys de Mar

El club es va fundar l’any 1992, l’any de l’esport per excel·lència a Catalunya. Els Jocs Olímpics de Barcelona sacsejaren el món esportiu a casa nostra i d’aquella revolució esportiva del moment naixeren moltes entitats esportives, entre elles el Club Volei Arenys.

INICIS. La idea neix de la mà de dos professors d’educació física de l’escola Joan Maragall, José Romero i Basilio Fernández. Tots dos van posar fil a l’agulla i seguits per aficionats com Salut Fernández, Toni González i d’altres entusiastes del vòlei, van obrir el camí cap a la instauració del voleibol a Arenys de Mar.

Creant dos equips de noies dintre de l’escola varen començar a jugar amistosos amb equips de la comarca, però de seguida es van adonar que no n’hi havia prou i que volien jugar contra equips més forts i federats. Així doncs neix el que serà el Club Voleibol Arenys.

Equip infantil de la temporada passada

Es va començar jugant al pati de l’escola Joan Maragall i més tard es va aconseguir un acord amb l’ajuntament de la vila per poder entrenar i jugar en el Complex Esportiu Fondo de les Creus. Les primeres competicions van ser en el Consell Comarcal del Maresme i a l’any següent ja es va disputar la primera lliga de voleibol federat amb la Federació Catalana de Voleibol.

Durant tota la seva trajectòria el club ha canviat de nom en diferents ocasions, d’equipament oficial, de juntes directives… però el que no ha canviat són les ganes de continuar jugant i formar jugadors i jugadores perquè puguin assolir amb el club tots els objectius possibles.

Amb 29 anys de vida, la consolidació de l’entitat va arribar amb la permanència dels primers equips sèniors a 1a catalana, tenint a tocar la Categoria Nacional

Fins avui dia han estat molts els èxits aconseguits pels equips del club, com diferents campionats de Catalunya, així com diverses vegades classificacions per a campionats d’Espanya, l’últim d’ells amb l’infantil masculí a Cartagena que va quedar en una meritòria 12a posició d’entre 24 equips.

La consolidació de l’entitat va arribar amb la permanència dels primers equips sèniors jugant durant molts anys a la lliga 1a catalana, i aconseguint flirtejar alguna temporada a Categoria Nacional. Tot un èxit amb jugadores formades a la base del club en la seva majoria.

Festa de celebració del 25è aniversari

Actualment el club compta amb 190 esportistes i 15 equips, 12 d’ells federats i 3 equips de veterans que disputen la lliga del Consell esportiu del Maresme. Sens dubte un creixement lent però constant en aquests últims anys. El 2019 és l’any on varen fer un pas mes, i amb la col·laboració de la Federació Catalana es va inaugurar la secció de vòlei platja, que de mica en mica es va consolidant.

Un altre fet a destacar, és la feina que es fa a les escoles amb convenis de col·laboració per tal d’incentivar aquest esport dintre de l’àmbit escolar i per tant augmentar el nombre d’esportistes i que tècnicament siguin millors i de més qualitat. A hores d’ara ja es comencen a formar en la disciplina del vòlei nens i nenes a partir dels nou anys.

Des de 2019, i amb la col·laboració de la Federació Catalana, el club també té una exitosa secció de vòlei platja que es va consolidant

Albert Ferran, el president del CV Arenys des de la temporada 2015-2016, diu que “una de les metes que s’ha proposat el club és l’aposta pel vòlei masculí. El nostre objectiu és tenir la branca masculina completa, per la qual seguirem treballant i la podrien aconseguir la temporada que ve. Després, com sempre, el més difícil es acabar de consolidar el projecte.

D’un temps ençà el club cada vegada a anat organitzant trobades i esdeveniments per tal de fidelitzar els socis. Bons exemples són la presentació dels equips a inici de temporada o també la festa cloenda de la temporada on jugadors i familiars gaudeixen d’un mati jugant a vòlei a la platja amb dinar inclòs. El torneig dels Veterans de cada Nadal o la trobada del mini vòlei, on venen equips alevins de moltes de les escoles de la comarca a gaudir d’un mati al nostre pavelló, són exemples que el club dona molta importància a aquestes cites esportives amb un clar component social i de germanor.

GRUP HUMÀ. Tots aquests projectes no serien res sense un gran grup humà que conforma el club, des dels entrenadors fins a la junta directiva o els mateixos pares que sempre aporten idees o fins i tot, cada un en les seves capacitats, aporten voluntàriament solucions al club, per exemple, en moments de pandèmia i de grades tancades, un d’ells està fent les retransmissions dels partits en temps real.

ALBERT FERRAN
President


“Una de les metes que ens hem proposat com a club és l’aposta pel vòlei masculí. El nostre objectiu és tenir la branca masculina completa”

JUNTA DIRECTIVA


Albert Ferran Riera
President

Miguel Aguilar Llamas
Vicepresident

Laura Peña Parra
Secretària

Joan Marc Juncà Llauradó
Tresorer

Carmen Antequera Cortés
Vocal

COS TÈCNIC


Carla Visciglia Romero
Infantil Masculí, Aleví Masculí, Cadet femení C

Noemí González Benitez
Infantil Femení B

Laura Bujan González
Cadet Femení B, Juvenil Femení B

Àlex Ferran RodrÍguez
Infantil Femení A, Cadet Femení A

Ernesto Luis Ossola
Sènior Masculí

Ferran Espriu Mora
uvenil Femení A,
Cadet Masculí

Andreu Oller Requena
Sènior femení, Veterans

Joaquim Badia RodrÍguez
Veterans

Juan Delgadillo Fdz.
Veterans

Dani Mena Vilar
Jordi Belda de Vial
Entrenadors Vòlei Platja

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Arenys de Mar