Connect with us

Clubs

AE Santa Susanna, gran aposta pel futbol femení

AE Santa Susanna

AE Santa Susanna

El juvenil juga a la màxima categoria del futbol català i el club ja compta amb cinc equips i una escola de tecnificació

L’AE Santa Susanna és un clar i magnífic exemple que el treball abnegat, i amb un objectiu clar, sempre dona els seus fruits i arriben els resultats. Format la temporada 2010-11, l’entitat maresmenca va començar amb un sol equip de benjamins masculí. Nou anys després, la fotografia actual del club és molt diferent: prop de 200 fitxes federatives, 17 equips competitius, un elenc de més de 20 entrenadors… i un dels millors clubs de Catalunya en la promoció del futbol femení.

UNA MICA D’HISTÒRIA

La secció femenina de l’AE Santa Susanna va néixer la temporada 2013-14 de la mà de Lauren Florido, actual coordinador general i màxim responsable de l’Espanyol femení, i de Valentín Herrero, amb unes 25 nenes repartides en dos equips, un aleví-Infantil i un infantil-cadet.

En la temporada 2015-16 el club guanya la lliga en categoria juvenil, fa la promoció d´ascens a primera divisió i, després de guanyar-la, puja a la màxima divisió de la categoria Juvenil Femení.

Un any més tard el mateix equip queda quart i participa a la Copa Catalunya. Sí, l’AE Santa Susanna pot presumir de comptar amb un equip juvenil en la màxima categoria del futbol català, en el cos a cos amb el FC Barcelona i el RCD Espanyol, entre d’altres. El cos tècnic del Juvenil A està format per Cristian Muñoz, Paco Borrallo i Montse Correa, que fa funcions de delegada i també és la fisioterapeuta del club.

Un èxit que no té precedent en tot el futbol del Maresme, perquè no es queda aquí. Malgrat ser una població de tan sols 3.300 habitants, ja compta amb cinc equips de futbol femení… i una gran novetat: “Aquesta temporada hem inaugurat l’escoleta de formació només per a nenes”, explica Albert Navarro, president de l’AE Santa Susanna. Sens dubte, una clara mostra de la gran aposta que es fa per la promoció i consolidació del futbol femení.

El president de l’entitat, que treballa en el sector de l’electricitat industrial, recorda quan el club només comptava amb quatre equips de futbol-7: “Només fa tres anys que tenim equips de futbol-11, però en el femení fa anys que som la gran referència a l’Alt Maresme. Tenim noies que venen a jugar amb nosaltres des de Sant Pol, Calella, Pineda, Malgrat… Estem molt contents del treball que estem duent a terme, amb humilitat, però determinació. En l’AE Santa Susanna hem fet una forta aposta per la formació i seguirem per aquest camí”, conclou Albert Navarro, que s’emociona en veure el camp de futbol ple d’activitat tots els dies i caps de setmana quan fa tan sols quatre anys estava pràcticament buit.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs