Connect with us

Clubs

L’Iluro HC, el club d’hoquei herba de Mataró… i del Maresme

El club fomenta l’hockei herba a nivell escolar. Cada temporada, més de 1.000 alumnes d’escoles de Mataró i del Maresme reben, mitjançant jugadors i entrenadors de l’Iluro HC, nocions d’aquest esport

L’Iluro Hockey Club (Iluro HC) és el club d’hockei herba de la ciutat de Mataró i del Maresme. Actualment, més de 20 equips masculins i femenins, competeixen a la majoria de categories, des de l’escola d’iniciació fins els equips sèniors, sense oblidar els equips socials de “papis” i “mamis” o el de “Hockey Plus”, (hockei adaptat per a nois i noies amb diversitat funcional intel·lectual).

Iluro

Més de 20 equips masculins i femenins competeixen a la majoria de categories, des de l’escola d’iniciació fins als equips sèniors

HISTÒRIA

L’ hockei herba és un dels esports més antics que existeixen, com evidencien els documents gràfics trobats a l’antic Egipte i, actualment, és, després del futbol, l’esport d’equip més practicat arreu del món. Des de 1908 és considerat esport olímpic.

Al Maresme, l’hockei va arribar bastants anys més tard, l’any 1991, de la mà d’un professor d’educació física, Mario Keudell, i un grup d’exalumnes de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, amb la fundació de l’Iluro Hockey Club. Després d’uns inicis complicats, per desconeixement de l’esport a la comarca i manca d’instal·lacions adequades per la pràctica esportiva, l’Iluro HC ha anat creixent fins a fer-se un lloc entre la resta de clubs catalans. L’any 2009 s’inaugurava el Camp Municipal d’Hockey Herba de Mataró i pocs anys desprès, va ser distingit amb el prestigiós premi Club Europeu de l’Any de la Federació Europea de Hockei en la modalitat de clubs mitjans (2013) i organitzava el Festival de l’Hockei Català (2016).

“La finalitat del club és formativa, ensenyem a jugar a hockei herba a petits i grans, però prestant especial atenció a la implantació i promoció de valors personals i socials, a les virtuts d’un esport d’equip paritari i inclusiu, al foment dels hàbits de vida saludables i a la competició positiva en un entorn sa i familiar.” Itziar Ruedas, Presidenta de l’Iluro HC.

“Des de l’Iluro Hockey Club convidem i animem a tots aquells que estigueu interessats, a descobrir i conèixer l’hockei herba al nostre propi camp. Podràs participar, com un jugador o jugadora més, en els entrenaments durant dues setmanes, de forma gratuïta i amb tot el material necessari que et deixarem. Si veniu, segur que fareu noves amistats, tindreu vivències gratificants i us ho passareu d’allò més bé!” Hèctor Caballero, Director Esportiu de l’Iluro HC.

Tant la presidenta com el director esportiu ens enumeren deu raons per jugar a hoquei herba a l’únic club que hi ha a tot el Maresme:

Itziar Ruedas Presidenta

Itziar Ruedas, Presidenta

“La finalitat del club és formativa, ensenyem a jugar a hockei herba a petits i grans, però prestant especial atenció a la implantació i promoció de valors personals i socials”

10 RAONS PER SUMAR-TE A L’ILURO HOCKEY CLUB

1. L’Iluro HC és innovador i ambiciós, un club que vol seguir creixent, tant en la millora de les instal·lacions com en el nombre de jugadors.

2. Compta amb més de 20 equips federats, des de l’escola d’iniciació, per a nens i nenes a partir de 3 anys, fins als equips sènior, cobrint totes les categories formatives tant en línia femenina com masculina.

3. Té equips socials i equips de “mamis” i “papis” per a mares i pares que volen fer esport, descobreixen el hockei de més grans i volen entrenar o competir en les respectives lligues organitzades per la mateixa Federació Catalana d’Hockei.

4. Col·labora amb la Fundació El Maresme per disposar d’un equip de nois i noies amb diversitat funcional intel·lectual que competeix a la lliga Hockey+ (Hockey Plus) organitzada per la Federació Catalana d’Hockei, amb el suport de l’espanyola.

5. Un club esportiu socialment responsable. Realitza activitats esportives i socials per a totes les edats, té secció d’esport de lleure, organitza accions formatives, torneigs esportius i jocs escolars o promou activitats de caire social, com el Torneig Familiar de la Marató de TV3, la Jornada de l’Hockei Femení, el Torneig Sant Jordi de Hockey+ o les Xerrades d’Esport i Salut conjuntament amb l’Aliança de Mataró. 

6. Promou la formació i l’aprenentatge de l’esport segons els valors de l’esportivitat, l’amistat, el joc net, la igualtat, la competitivitat positiva, l’esperit de superació, l’esforç, el compromís, el treball en equip o el respecte.

7. Fomenta el hockei herba a nivell escolar: Cada any, més de 1.000 alumnes d’escoles de Mataró i del Maresme, reben, mitjançant jugadors i entrenadors del club, nocions de l’esport a les seves escoles o a les pròpies instal·lacions del club.

8. A més, l’hockei herba és un esport tècnic i divertit amb un ambient familiar i social molt bo i és respectuós amb els companys i els rivals.

9. És un esport inclusiu, és pot jugar des dels 3 anys fins als 80 i el practiquen tant nois com noies.

10. Es juga a l’aire lliure, té competicions autonòmiques, estatals i internacionals i mai es tard per iniciar-te en aquest meravellós esport!

“Ara ja ho saps, vine i descobreix un gran esport per a tu o per als teus fills, t’hi esperem!”, diu per acabar Hèctor Caballero.

ENTRA AL WEB DE ILURO

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs