Connect with us

Clubs

Club Tennis Masnou, 50 anys gaudint d’una gran salut

El club va nèixer al 1969 amb la construcció de 5 pistes de tennis, una zona social i una piscina

El Club Tennis Masnou va nèixer de la il.lusió d’un grup d’amics i estiuejants del Masnou, que compartien la seva afició per l’esport del tennis, trobant-se que als voltants no tenien cap club per practicar aquests esport. Al 1969, van decidir adquirir els terrenys i fer 5 pistes de tennis, una zona social i una piscina, entenent-se el club com una extensió de casa seva, un lloc de trobada entre amics.

Amb el temps, el club es va obrint al poble, es promociona com a una instal.lació oberta a tothom que es vulgui fer soci, i durant els anys 80 i 90 coneix el seu moment d’esplendor, amb una activitat esportiva i social molt intensa. Arriben nombroses famílies d’estiuejants, que volen que els seus fills aprenguin a jugar al tennis, i es creen els equips d’alevins, cadets i júnior, per participar als Campionats de Catalunya.

L’escola de tennis i pàdel comparteixen una mateixa filosofia: fer accessible a totes les economies, nivells de joc i edats, l’aprenentatge d’aquestes dues disciplines

En aquesta època el tennis viu moments de molta popularitat, i s’organitzen tornejos de reconeixement a nivell de Catalunya i Espanya, com va ser el Torneig Vila del Masnou, amb jugadors del nivell de Fernando Luna (Campió d’Espanya 5 vegades) o Felix Mantilla, que va arribar a ser el jugador número 10 del món, del rànking ATP.

Al 2005, el club s’adapta a les noves tendències: el pàdel arriba amb força i es construeix la primera pista de pàdel on hi havia l’antic frontó. És una de les primeres pistes de pàdel que es van fer a tot el Maresme, i veient la bona acceptació i l’arribada de nous socis, després s’en construeixen 7 pistes més. Al 2005 també es construeix un gimnàs molt ben equipat, amb zona de fitness i sala d’activitats dirigides, que  cada dia dona servei a més usuaris del poble.

L’esport del pàdel aportarà un nou tipus de públic, jove, dinàmic i amb moltes ganes de fer vida social al club i que, cada cop més, exigeix tornejos i esdeveniments socials en els que relacionar-se més enllà de la pràctica de l’esport a la pista.

Cada any s’organitzen al club tres tornejos de la Federació Catalana de Pàdel i hi participen jugadors d’alt nivell de tot el país, amb la qual cosa els socis poden gaudir de partits de gran qualitat de joc.

PLANTER I FILOSOFIA

Sergi de la Torre,  fins el passat mes de març gerent de la empresa que gestiona el club, ens explica que “l’escola de tennis i pàdel del Club Tennis Masnou comparteixen una mateixa filosofia: fer accessible a totes les economies, nivells de joc i edats, l’aprenentatge d’aquestes dues disciplines”.

Les escoles s’estructuren primer per edats i, en el cas dels més petits, encara no es fan distincions de nivells. A partir dels 8-10 anys, aquells nens que comencen a destacar per les seves aptituts amb l’esport, si que tenen la opció de formar part de l’escola de competició per jugar amb altres nens del seu nivell i evolucionar a un ritme semblant. La competició sempre és opcional, la prioritat no és competir sino créixer com a persona amb l’esforç i esperit de superació que impliquen el tennis i el pàdel.

Actualment el Club Tennis Masnou no és un club elitista, està orientat a donar servei al poble del Masnou, i això es tradueix en tarifes de socis i quotes d’escola amb preus realment continguts.

Jugadors destacats del club

Un dels jugadors més destacats del club va ser Roberto Vizcaíno. A part de la trajectòria com a jugador (número 157 del món, subcampió d’Espanya, també va participar a Roland Garrós) la seva tasca més destacable va ser com a entrenador i coach: Entre d’altres jugadors, va dirigir a Carles Costa (número 10 del món) i  va entrenar a Jordi Arrese per acabar aconseguint la medalla de plata a les Olimpíades de Barcelona 92.

Jordi Arrese y Marcos Górriz, en el 50è aniversari del club

Jordi Arrese y Marcos Górriz, en el 50è aniversari del club

Un dels jugadors més destacats del club va ser Roberto Vizcaíno, número 157 del món i subcampió d’Espanya

En la seva última etapa va ser gerent del Club de Tennis Masnou, abans que malauradament morís al 2016, després de lluitar amb una llarga enfermetat. Roberto segueix sent recordat i estimat pels socis que el van conèixer, i cada any es fa un Memorial de Pàdel al club, en record seu. Actualment, el club compta com a director esportiu i monitor de l’escola de Pàdel amb Javier Escalante,  jugador número 113 del rànking World Pàdel Tour.

COMMEMORACIONS DELS 50 ANYS

Des del mes de març, l’entitat presidida per Carles de la Torre ha organitzat una sèrie de tornejos representant activitats esportives i lúdiques del club: torneig de Dòmino, torneig de Bridge, Torneig Federació Catalana de Pàdel categoria Plata, Torneig de Dobles de Tennis, una prova amb els 10 millors jugadors del club i un partit d’exhibició amb Marcos Górriz i Jordi Arrese, medalla de plata de Barcelona 92, i tennista de referència als anys 80 i 90. Per acabar els actes commemoratius, el 7 de setembre es va celebrar un sopar de cloenda, una agradable vetllada a l’aire lliure, amb el teló de fons de les pistes del club.

El sopar de cloenda del 50è aniversari va comptar amb la presència del president de la FCT, Jordi Tamayo, i de l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras

El sopar de cloenda del 50è aniversari va comptar amb la presència del president de la FCT, Jordi Tamayo, i de l’alcalde  del Masnou, Jaume Oliveras

Va ser un emotiu retrobament de les diferents generacions que han format el teixit social i humà del club: des dels nombrosos socis que van ser els fundadors al 1969, i que es conserven fantàsticament amb 80 i 90 anys, fins a la nova fornada de joves esportistes que segueixen els passos dels primers, amb la il·lusió de seguir practicant l’esport del tennis i el pàdel.

Entre els molts convidats al sopar  hi van ser l’Alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, que va destacar “la rellevància del Club Tennis Masnou com a entitat esportiva i social al poble, per la seva llarga tradició i participació entre els masnovins”, incidint en el compromís de l’Ajuntament de donar suport al club per fomentar el seu creixement futur.

També va ser destacable el discurs de Jordi Tamayo, president de la Federació Catalana de Tennis, que va agrair al club “la seva aportació a la difusió del tennis català”, tot fent el lliurament d’una placa commemorativa a Carles de la Torre, president del CT Masnou. 

Jordi Tamayo, amb Carles de la Torre

Jordi Tamayo, amb Carles de la Torre

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs