Connect with us

Clubs

Antonio Jiménez: “Serem inflexibles amb la violència dins i fora del camp”

Mataró: Va ser jugador I President de la U.D. Cirera

Directiu delegat territorial de la FCF

Antonio Jiménez Moreno és tota una institució en el futbol català i, per extensió, una de les peces clau d’aquest esport en el Maresme. Conegut i respectat (va ser durant 12 anys president de la U.D. Cirera) és el directiu delegat a la nostra comarca de la Federació Catalana de Futbol.

Tota la vida en el futbol, Antonio…

Ha estat i és la meva passió. Vaig ser jugador del Mataró, també del Cirera i en aquest club vaig passar d’entrenador a president.

Com arriba a ser responsable de la Delegació del Maresme?

Sempre he col·laborat amb la FCF, ja en temps de Fermín Casquet i Jaume Roura. Quan Andreu Subies va guanyar les últimes eleccions em va cridar i em va oferir aquest càrrec. Tot un honor per a mi.

De quina salut gaudeix el futbol a la nostra comarca?

Té una salut de ferro. Futbolísticament el Maresme sempre ha tingut grans entitats i ha estat planter de grans futbolistes. Clubs com el FC Barcelona, Espanyol, Damm, Cornellà es nodreixen de molts dels nostres jugadors.

“El futbol en el Maresme gaudeix d’una gran salut; sempre ha donat grans jugadors”

Quantitat i qualitat…

Que clubs com Mataró, Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt, Cirera, etcètera, tinguin cadascun d’ells a més de 500 nens en el seu futbol base és una meravella.

La FCF està combatent la violència en el futbol amb campanyes contínues…

I seguirem fent-ho. En el futbol no pot valer tot. Els pares han de ser conscients que és un esport formatiu i també competitiu, sí, però que cal acceptar les derrotes i les victòries amb naturalitat. Queda molt camí per recórrer, si bé m’enorgulleixo de les escasses incidències que es produeixen en els camps del Maresme cada cap de setmana.

Ho controla?

Per descomptat. Cada dilluns parlo amb el representant dels àrbitres del Maresme, Manel Romero, i repassem les incidències. Es produeixen una, dues… Molt poques, encara que el meu desig seria que no se’n produís cap.

“Va ser un honor per a mi que Andreu Subies m’oferís aquesta responsabilitat”

Què fa davant aquesta incidència?

Automàticament crido al president d’aquests clubs i parlem per analitzar el que ha passat i perquè mai més es torni a produir.

Com jutja la labor arbitral?

Hem d’acceptar d’una vegada per sempre que els àrbitres, com vostè i com jo, s’equivoquen. Són la baula més feble de la cadena perquè estan sols. Per tant, necessiten ajuda. I l’ajuda és, no protestar, jugar amb noblesa, respectar-los, no proferir insults…

La violència dins dels camps de futbol, en el terreny de joc…

Hem de ser inflexibles amb el joc brusc i violent, així com amb les males maneres. Aquí els àrbitres sí que han de ser intransigents. Aquesta ha de ser la

prioritat.

Quin consell els donaria als pares?

Que ningú s’està jugant la vida, que és solament un partit de futbol, que gaudeixin dels seus fills, tant si guanyen com si perden. I que procurin no insultar ni faltar al respecte a ningú.

Quines accions durà a terme la seva delegació per seguir promocionant el futbol?

El 6 de maig organitzem en el camp del Club Atlètic Masnou la 3ª Trobada d’equips debutants. És a dir, nens de quatre i cinc anys, d’escoleta’, que per edat encara no estan federats. L’any passat van venir més de 400 nens. Una meravella, un espectacle veure’ls a tots uniformats, amb aquesta il·lusió tan sana de participar en un torneig. Ells són el futur. 


GRAN APOSTA DE LA FCF

El futbol femení, una prioritat

La promoció i potenciació del futbol femení s’ha convertit en una prioritat per a la FCF i també de les seves territorials. Aquest 1 de maig s’ha celebrat en el camp de futbol de Santa Susanna la ‘Trobada de Fèmines’, on més de 150 noies han pogut entrenar-se i gaudir del seu esport favorit. És una realitat inqüestionable que les dones són ja un pilar important del futbol a Catalunya.

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs