Connect with us

Clubs

Un cas únic en el Maresme

Iluro Hockey Club

L’Iluro Hockey Club (Iluro HC) és un club esportiu que pertany a la ciutat de Mataró i que es dedica a la formació de l’hoquei herba. A hores d’ara el formen més de vint-i-cinc equips de diferents categories, des de l’escola d’iniciació fins a equips sènior.

L‘hoquei herba és un dels esports més antics. A l’antic Egipte ja es localitzen documents gràfics d’aquesta pràctica esportiva. El 1908 es va renovar i va començar a ser considerat un esport olímpic, la qual cosa, entre d’altres, l’ha fet, avui, l’esport d’equip més practicat arreu del món després del futbol. Més, tard, el 1923, a la Ciutat Comtal es constitueix la Federació Espanyola d’Hoquei.

No va ser fins l’any 1991 que, el professor d’Educació Física, Mario Keudell, i un grup d’exalumnes de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, van fundar el primer club d’hoquei a la capital del Maresme, amb el nom Iluro Hoquei Club. Els inicis van ser molt complicats, ja que a Mataró es desconeixia aquesta pràctica esportiva i les instal·lacions no eren les més adequades. Amb molts esforços i amb la feina realitzada per la junta directiva i els responsables executius, el club ha anat creixent i ha sabut fer-se un lloc entre la resta de clubs catalans. Per això, l’any 2015, va ser distingit amb el prestigiós premi Club Europeu de l’any, atorgat per la Federació Europea d’Hoquei en la modalitat de clubs mitjans, i l’any 2016, per primera vegada a la ciutat de Mataró, es va encarregar de realitzar el Festival d’Hoquei Català.

L’entitat de Mataró fa una gran tasca formativa com a únic club d’hoquei de la comarca

Actualment, es pot considerar que és un club innovador que vol seguir creixent, tant en nombre d’instal·lacions com de jugadors; la promoció escolar hi és imprescindible, adreçada a més de 1.200 alumnes cada any en dotze escoles de Mataró i les rodalies. Fins avui compta amb vint-i-cinc equips federats, des de l’escola d’Iniciació per a nens a partir de 3 anys fins a la resta de categories femenines i masculines. També, cal destacar que, més enllà del rendiment esportiu, té un component social, com la recent formació d’un equip de mares i pares que comencen a competir i d’un equip amb necessitats especials així com la gran quantitat d’activitats per a totes les edats, secció d’esport de lleure, formació, diversos torneigs esportius, els Jocs Escolars, les activitats socials o participar en el dia a dia del Club. I, el més important, és aprendre i gaudir dels valors de l’esportivitat, el joc net, la igualtat, la competitivitat, l’esperit de superació, l’esforç, el compromís i el respecte; faràs noves amistats, coneixences i vivències gratificants, i, sobretot, t’ho passaràs d’allò més bé!

L’Iluro Hockey Club convida a tots aquells que estiguin interessats, durant quinze dies, a conèixer aquest esport des del terreny de joc. Anima’t i visita les instal.lacions per conèixer-los, t’hi estan esperant! Segur que no et quedaràs indiferent!

Com diuen els seus directius: sempre amb els valors del Club i l’esport per bandera!Any de fundació: 1991

Socis: 300

Camps: 1

Sala de preparació física: 2

Equips federats: 25 equips entre les categories infantils, juvenils, cadets, sènior i pares.

Junta directiva

President:

Jaume Aceña i Sánchez

Vicepresident 1r:

Marc Coll i Subirana

Vicepresident 2n (Recursos i Infraestructures):

Joan Carbonell i Angelats

Vocal Relacions Institucionals i Responsabilitat Social Corporativa:

Enric Serra i Martí

Vocal Comunicació i Premsa: Miquel Àngel Rodríguez i Díez

Vocal Social Coro:

Lucas i Carles

Vocal Esdeveniments:

Pere Pons i Fabres

Vocal Comunicació i

màrqueting:

Ramon Sarlé

President d’Honor:

Mario Keudell i Villacampa

President d’Honor:

Oriol Cortada i Fusté

Responsables executius

Director Gerent i Esportiu: Arseni Sañé i Ferran

Coordinador escola hoquei: Adam Puig

Coordinador promoció esportiva:

David Rubio i Escoda

Camp municipal d’hoquei:

Carrer de Galícia, 180

08303 Mataró

iluro@ilurohc.com

www.ilurohc.com

Tel.: 697 405 032

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs