Connect with us

Clubs

Club Nàutic Sant Pol de Mar – 60 ANYS GAUDINT DEL MAR I LA VELA

El Club Nàutic Sant Pol de Mar continua demostrant, gairebé seixanta anys després de la seva fundació, que és una entitat viva, entusiasta, amb la il·lusió del primer dia i preparada per a organitzar importants esdeveniments esportius. Ho va demostrar els dies 22, 23, 29 i 30 de maig amb la celebració del Campionat de Catalunya de patí a vela, que va portar a la platja i a les aigües de Sant Pol els millors regatistes d’aquesta modalitat tan arrelada a Catalunya.

Després de tres dies de regates (l’última no va poder celebrar-se per falta de vent), Pere Crespo, del Club Natació Badalona, i Oriol Martí, del Club Patí Vela Barcelona, van ser proclamats oficialment campions de Catalunya 2021 de patí a vela sènior de primera i segona categoria, respectivament.

Pere Crespo i Oriol Martí, campions de Catalunya

Aquest 2021 s’ha commemorat el 90 aniversari de la primera travessia des de Barcelona fins a Sant Pol de Mar en patí a vela i que va suposar l’arribada d’aquesta embarcació a les seves platges. Els artífexs de la singladura van ser el malmès advocat i polític nacionalista, Manuel Carrasco i Formiguera, així com del metge Sixte Cambra. El Club Nàutic Sant Pol va voler recordar aquesta efemèride i per a això va crear en aquest campionat de Catalunya dos premis a l’esportivitat, un per a un patró de primera categoria i l’altre per a un de segona.

El lliurament de premis es va realitzar el diumenge a la tarda; hi havía la diputada del Parlament de Catalunya, Mònica Palacín; l’alcalde de Sant Pol de Mar, Albert Zanca; la regidora d’esports del consistori, Eva Pujol Boronat; el president de la UFEC, Gerard Esteva; la presidenta de l’Adipav, Anna Pujol; el president del Club Nàutic Sant Pol, Francesc Pujol; i el comodor de l’entitat, Carles Rodríguez.

El club ha tornat ha demostrar la seva gran capacitat organitzativa amb la celebració del Campionat de Catalunya de patí a vela

Història. El CN Sant Pol de Mar, una de les entitas esportives més conegudes de la vila, va ser fundat l’any 1962 per un grup d’entusiastes practicants de l’esport de vela. Al llarg de la seva història ha dirigit els seus esforços d’una banda cap a la pràctica entre els seus consocis de la vela lleugera, principalment de les classes patí a vela, vaurien i optimist i d’altra, cap a la formació i promoció d’aquest esport entre les joves generacions amb la creació d’una l’Escola de Vela que, any rere any, ha merescut el reconeixement de la Federació Catalana en fer-l’hi entrega de la seva màxima distinció per la dedicació i esforços abocats en aquesta tasca, la Vela d’Or durant la majoria dels últims vint anys.

Les autoritats amb el president del club durant el campionat

El club ha organitzat, entre d’altres, un campionat d’Europa de patí a vela, sis campionats d’Espanya de la mateixa categoria, així com de la classe Finn, Vaurien i 470. Al marge de totes aquestes proves, també ha estat l’amfitrió de diverses regates de gran tradició en el món de la Vela, com el Trofeu Carlos Pena Cardenal, cinc vegades, el Trofeu General Optica, el Gran Premi de Catalunya i el Trofeu ADIPAV, tots ells en dues ocasions.

Cal destacar també la celebració, ininterrompudament des de l’any de la fundació del Club, del Trofeu Furest (in memoriam) que s’ha convertit en una clàssica del Patí a Vela i que aplega, any rere any, un bon nombre de regatistes que no obliden estar presents en aquestes dates. Aquest any (2021) se celebra la 61a edició.

Des de la seva fundació, el Club Nàutic de Sant Pol de Mar ha dut a terme cursos d’iniciació a la vela per a nens i nenes, tan per socis de la pròpia entitat com per alumnes de les Escoles locals o estiuejants, comptant en aquests darrers casos amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Vila.

JUNTA DIRECTIVA


PRESIDENT
Francesc Pujol Alonso

Vicepresident Esportiu
Ricardo Cabot Jane

Vicepresident Econòmic i tresorer
Clare López Wright

Comodor
Carlos Rodríguez Martí

Secretari
Cristina Aragonés Rubio

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs