Connect with us

Clubs

Club Patí Palafolls: 40 anys fent poble… sobre rodes

Quan un club esportiu compleix quaranta anys d’història és que ha fet les coses molt bé. I aquest és el segell de qualitat que acompanya al Club Patí Palafolls, una entitat que fa poble, forma esportistes, ensenya valors i passeja el nom del municipi per tot el territori.

Això no vol dir que hagi estat un camí fàcil. Pot donar fe d’això la seva actual presidenta, Anna Massot, que ara fa tres anys que exerceix aquesta responsabilitat: “Jo era mare d’una patinadora quan va dimitir tota la junta anterior. Es va fer un sorteig per triar els components de la nova junta i vam sortir nosaltres”, explica aquesta tècnica de laboratori que té una filla de 14 anys, la Silvia, que porta ja molts anys patinant en el club.

“És un gran orgull com a club haver arribat als quaranta anys de vida. Això significa que gaudim de molt bona salut, encara que el camí no ha estat gens fàcil”

Anna Massot, Presidenta

La pandèmia i la dimissió de la junta anterior van ser entrebancs que van provocar un descens molt acusat d’esportistes. En el nou curs 2021-22 ha sortit el sol, ja que, en pocs mesos, després de fer les coses ben fetes, s’ha arribat a la xifra de seixanta nenes i també nens, ja que el club compta amb dos patinadors.

La bona notícia és que el CP Palafolls té cobertes totes les categories: competició, iniciació i promoció. Hi ha tres noies en competició (les que acudeixen a la Copa Barcelona, Copa Catalana, etc.), més de 30 en iniciació en diferents grups i la resta, les més petites, iniciant-se en aquest esport.

Per categories es distribueixen així les llicències federatives: una júnior, nou cadets, set infantils, nou alevins, onze benjamins, sis prebenjamins i quinze de promoció. El responsable d’aquesta petita/gran família a nivell tècnic és Joan Bosch, que té en el seu equip a Paula Fontrodona per a portar la coreografia i a Marga Fernández i Paula Esquinas com a entrenadores.

La presidenta també afegeix que li agradaria disposar de més hores de pista en el Palauet de Palafolls, considerat un dels més bonics de Catalunya.

“Hem hagut de tancar la llista per a noves patinadores perquè ja no hi cabem. També entrenem a la pista exterior de la Figuerassa, però ens és impossible créixer ara mateix perquè solament tenim tres tardes”, agrega. A curt termini a Anna Massot li agradaria organitzar un gran festival per a commemorar els quaranta anys del club, no obstant va amb el fre de mà posat a causa de l’actual situació sanitària, que no permet moltes alegries.

El club té 60 patinadores que cobreixen totes les categories d’aquest esport i porta el patinatge a dues escoles del municipi.

Igualment, la presidenta es felicita per l’èxit que està tenint la iniciativa de portar el patinatge artístic a les escoles del poble, com Mas Prats i Les Ferreries: “Hi ha un grup de vint-i-cinc nenes i nens que fan patinatge a la pista de les seves respectives escoles com una extraescolar supervisada tècnicament pel club. És una forma més de fer poble… i planter”, agrega la presidenta del CP Palafolls, per a qui aquest esport “és el triomf de la constància i la perseverança. Solament repetint un salt, un gir, mil vegades, podràs acostar-te al teu objectiu.

L’Anna Massot té com companyes de junta a Ana Moreno i Conchi Carrillo, ‘arromangades’ en aquesta aventura de fer poble a través del patinatge des de setembre de 2017.

More in Clubs