Connect with us

Clubs

CV Premià de Dalt Maresme

#AMUNTVALKIRIES!
REFERÈNCIA DEL VÒLEI CATALÀ AMB GENT DE LA CASA

Fa vint-i-set anys, i amb un canvi de nom en fa dos, va iniciar-se una gran aventura esportiva que engendraria el que és, amb diferència, el club de vòlei més potent del Maresme i un dels més importants de Catalunya. Parlem del CV Premià de Dalt Maresme. El club es va fundar l’any 1993 sota la batuta de Daniel Antolín, exjugador de vòlei platja, actual entrenador de la Selecció Catalana de Vòlei Platja femenina i que va ser president durant 25 anys, fins el 2019.

L’entitat va néixer a partir d’un grup de jugadors i entrenadors, que necessitaven expandir-se i que van trobar a Premià de Dalt les instal·lacions ideals per fer-ho.

L’entitat, amb seu al Pavelló Municipal de Premià de Dalt, és un exemple què el talent, moltes vegades, es troba a casa i no cal anar a buscar-lo fora. En Jordi Casta, president del CV Premià de Dalt Maresme des del maig del 2019 i que lidera la directiva al costat dels vicepresidents Matías Calvo i Diego Hernández, diu que «la nostra idea és que cada any, entre el 70 i el 80% de les noies que formen el nostre club siguin de Premià. Tenim clar que tothom que sigui del poble i vulgui jugar a vòlei ha de tenir un lloc amb nosaltres». Sota la presidència de Dani Antolín, l’equip infantil del CV Premià de Dalt es va proclamar campió d’Espanya a Valladolid, amb un equip conformat, pràcticament en la seva totalitat, per noies del poble. Aquesta fita es va repetir sota l’actual presidència.
Actualment, els objectius de present i de futur de l’entitat són clars i decididament ambiciosos. Per una banda, el president comenta que l’objectiu primordial és la base.

“Volem una base sòlida formada per noies del poble. Per aconseguir-ho treballem molt, per exemple, a les escoles. Fem xerrades, reunions, presentem el projecte del nostre club… Aquest any la pandèmia ens ha impedit fer tota la tasca que vam realitzar l’any passat, però el boca a boca segueix estant present i cada any ens arriba gent nova, tant del poble com de pobles veïns, que coneix el nostre projecte i s’hi ha interessat per ell”.

Ara mateix el club compta amb més de 200 jugadores, entre llicències federatives i escolars, i 20 equips. A més, el president considera que “hem obert una nova etapa en el club des que vam arribar, amb una filosofia molt diferent a l’anterior. Hem fet molts esforços econòmics per fitxar entrenadors i jugadores de primeríssim nivell, ja que també ambicionem assolir l’èxit en les categories més altes”.

El club compta amb un equip en categoria nacional i un altre a Superlliga 2 Femenina, la categoria de plata del vòlei nacional. Aquesta última plaça va ser cedida per un club canari. És l’únic club, juntament amb el Sant Cugat i el Barça, que té dos equips sènior en aquestes categories.

El tècnic del sènior A, Xavier Perales, posseeix una gran experiència dins la Superlliga 1, primer com a entrenador del CV Haro i després amb el CV Barça, així com dins el panorama internacional. Va ser, entre d’altres càrrecs de mèrit, seleccionador absolut femení de Costa Rica.

El president apunta que «a curt termini, el nostre objectiu és consolidar-nos a les divisions. Es tracta de competicions molt difícils, on s’ha de competir cada minut. No obstant aixó som ambiciosos i, a mig termini, crec que tindrem el nivell per lluitar pels ascensos». Incideix, però, què «no volem ascendir i prou, volem fer-ho amb gent de casa

És, amb diferència, el club de vòlei més potent del
Maresme i un dels més importants de Catalunya.
Compta amb un equip en categoria nacional i un altre
a Superlliga 2 Femenina, la categoria de plata del vòlei espanyol

Un dels sentits pels quals treballem amb molta cura la base és per formar jugadores competitives que tinguin, en uns anys, presència en els primers equips del club. Sempre fem algun fitxatge puntual, normalment en forma de jugadores experimentades que ens donen un extra de qualitat i experiència molt necessari, però el gruix de l’equip ha de ser de la casa».

Un exemple d’això és la contractació de la punta Sofia Muller, ex del Barça, Mica Rosell o Laura Batlle, que fitxen per aportar experiència i talent a la jove plantilla del Premià, que té una mitjana d’edat de 22 anys. El president va aprofitar per «agrair a l’Ajuntament de Premià de Dalt el seu suport en tot moments, ja que sense ells ni sense els patrocinadors seria impossible ser on som ara».

Malgrat la pandèmia, que ha aturat les competicions d’aquesta temporada, el club continua gaudint d’una salut de ferro i un potencial que il·lusiona pares, mares, jugadores, amants del vòlei i gent del poble. De ben segur que, en els propers anys, sentirem amb força el nom del CV Premià de Dalt Maresme.

#Amuntvalkiries!

PLANTILLA DEL SÈNIOR


6 Laura Batlle COL·LOCADORA
11 Sofía Muller RECEPTORA
10 Olga Piña LIBERO
5 Anne Rodríguez OPUESTA
2 Raquel Risco LIBERO
1 Adriana Cañas CENTRAL

4 Micaela Rosell CENTRAL
12 Andrea Verdera CENTRAL
9 Yaiza Costela COL·LOCADORA
8 Daniela Andreu RECEPTORA
13 Núria Comí RECEPTORA
3 Esther Pruna RECEPTORA
Xavier Perales 1r ENTRENADOR
Ernesto Ossola 2n ENTRENADOR

El segon sènior, un altre equip amb molt de potencial

A més de l’equip en Superlliga 2, el club compta amb un altre en categoria nacional, l’equivalent a la Segona Divisió B en futbol. Dirigit per Roberto Tomaselli i amb Manel Torras de segon entrenador, la plantilla està composada per:

1 Marina Serra Dalmau
2 Margarita Martínez Álvarez
3 Alexandra Cabot Bonet
4 Alessia Tomaselli González
5 Eva Acebedo Sánchez de Aguilera
6 Marta Casermeiro Saurina
7 Alessia Laghi
9 Alba Sánchez Ambros
10 Carla Visciglia
11 Anna Ramón Morillo
13 Claudia Mesa Redondo
16 Inma Quintero Aragón
18 Violant Pérez Pubill
19 Júlia Joyas Moliner
93 Mar Carbó Parramon

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs