Connect with us

Clubs

Patinatge Artístic Sant Cebrià de Vallalta

Deu anys d’un somni fet realitat

L’entitat cebrianenca és el resultat de la suma de molts esforços i il·lusions per part de la seva directora tècnica i equip directiu, així com entrenadors, pares, mares i Ajuntament. Tots plegats fan possible un club formatiu que fa goig i que està molt arrelat en el teixit esportiu i associatiu del municipi.

Ara fa vint anys una nena de quatre anys de Sant Cebrià de Vallalta va començar a patinar al seu poble, aprofitant que en aquell moment es podien fer classes sense sortir del municipi. Desgraciadament es van deixar de fer aquestes classes i no va tenir més remei que continuar practicant el seu esport favorit marxant a un altre club del voltant si volia continuar creixent. Així ho va fer, però ella tenia una espina clavada al seu cor: molts anys després de la seva ‘sortida’, al poble continuava sense ser possible practicar patinatge.

Per intentar invertir aquesta situació, va prendre la decisió d’organitzar una jornada de portes obertes al pavelló. Va ser el juliol de 2011, fa pràcticament deu anys d’aquella fita. L’èxit va ser espectacular, perquè s’hi van inscriure moltes noies, suficients per poder posar en marxa el primer club de Patinatge de Sant Cebrià de Vallalta. Mireia Perellón Rufaco, aquella nena de quatre anyets, havia fet realitat el seu somni. Avui és la directora tècnica d’un club que abans de la pandèmia comptava amb uns 50 patinadors, dels quals dos són esportistes masculins. La presidenta de l’entitat és Maria Antonia Rufaco Garrido, mare de la Mireia, i el secretari Antoni Casals Llorens, si bé també representen la junta mares/pares dels patinadors/es que pel fet de ser-ho, són socis del club.


“Han estat deu anys plens de treball, constància, esforç i disciplina. Moltes hores dedicades al club, però han valgut la pena perquè ara disposem d’una estructura sòlida que ens permet poder entrenar en bones condicions i competir, que és una de les coses que més agraden a les nostres noies i noies”, diu amb entusiasme la Mireia. La responsable tècnica del club afegeix que “en la pràctica del patinatge artístic es treballa la tècnica, la força, l’elasticitat, control del cos, precisió, velocitat, seguretat, qualitat i varietat de les dificultats. És ideal per a nens i nenes de totes les edats perquè engloba art, ball, dansa, esforç, disciplina, companyonia i sobretot, diversió. Això fa del patinatge artístic més que un esport. A la correcta execució tècnica de figures, salts, treballs de peus, se suma l’harmonització dels moviments amb la música, el temps, el ritme i caràcter, el que anomenem impressió artística”.

Mireia Perellón, Directora Técnica

“Han estat deu anys plens de treball, constància, esforç i disciplina. Moltes hores dedicades al club, però han valgut la pena”

Durant tota la temporada el club participa i organitza trofeus i proves de Nivell Federatiu. El nivell de l’equip tècnic, la dedicació dels patinadors/es i tot l’esforç dels membres del club, estan tenint la seva recompensa, ja que cada vegada són més nombrosos els premis, trofeus i certificats aconseguits pels patinadors del club. L’entitat també ofereix un campus d’estiu que cada any té un gran nombre d’inscrits, tant del poble com de municipis veïns.

En l’actualitat compte amb quatre patinadores a categoria Nacional, Paula García, Ona Pomés, Iliana García i Meritxell Sànchez: “El nostre objectiu és arribar a ser un gran club de patinatge, amb una organització sòlida, on els nens i les nenes gaudeixin d’aquest esport i aprenguin amb un bon ambient”. El Club Patinatge de Sant Cebrià ofereix aquesta disciplina esportiva començant amb cursos d’iniciació de quatre anys perquè desenvolupin i aprenguin les habilitats bàsiques, les figures i els elements tècnics del patinatge artístic. Treballem perquè “tots els patinadors/es puguin assolir el màxim del seu rendiment”, conclou la Mireia, que no vol acomiadar-se sense “agrair molt sincerament a l’Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta la seva col·laboració… i a totes les famílies. Sense ells, no hauria estat possible assolir aquesta fita meravellosa de poder fer realitat la nostra passió: patinar”.

EL CLUB
Avui dia compta amb uns 50 patinadors i és una entitat molt activa en l’organització de festivals i competicions, on està aconseguint grans resultats

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs