Connect with us

Clubs

La Damm també mira al Maresme

 

CF Damm

Juntament amb el FC Barcelona, RCD Espanyol i Cornellà, la Damm és una de les grans entitats futbolístiques de Catalunya. Pertanyent a la Fundació Damm, destina cada any tres milions d’euros al seu club de futbol, bressol de grans futbolistes, des de prebenjamins fins a juvenils.

Els grans clubs formatius de Catalunya, el FC Barcelona i el   Espanyol, tenen desplegats per tot el país scoutings per trobar, allà on estiguin, els joves talents amb els quals nodrir-se. A menor escala, i més fitat geogràficament, també ho vénen fent des de fa uns anys altres dos clubs de gran potencial futbolístic, com són la UE Cornellà i el CF Damm.

Aquest últim és tot un exemple d’organització, planificació i recursos destinat a la formació de jugadors. El CF Damm pertany a la Fundació Damm. El president d’ambdues entitats és Ramón Agenjo, l’últim descendent de la família Damm.

El CF Damm té com a únic objectiu la formació esportiva i humana de joves entre 6 i 18 anys mitjançant la pràctica del futbol.

La Fundació destina cada temporada al voltant de tres milions d’euros, xifra que cobreix totes les despeses del club de futbol, que compta amb més de 100 empleats per a prop de 140 jugadors, que no han d’abonar un sol euro i, a més, tenen a la seva disposició un completíssim servei mèdic.

Per confeccionar els seus equips, els responsables tècnics, sota la supervisió del Director Esportiu, l’exjugador del FC Barcelona Roger Garcia, sempre estan atents als jugadors que més destaquen en les categories inferiors, sent especialment coneixedors de les categories inicials, prebenjamins i benjamins.

Aquesta temporada, per exemple, han incorporat al seu Benjamí B a Biel Majó, porter que la temporada passada jugava en el prebenjamí del Vilassar de Dalt. Una prova més que demostra que en la Damm es coneix molt bé tot el futbol dels municipis propers a Barcelona, com és el Maresme.

En la temporada actual, el club compta amb dotze futbolistes que viuen en el Maresme o que han sortit d’algun dels seus clubs.

Per a la temporada actual, la Damm compta amb dotze futbolistes que viuen en el Maresme o que han sortit d’algun dels seus clubs. El cadet A és l’equip que major nombre de futbolistes maresmencs té en les seves files. Són tres, Àlex Serradell, Eric Sierra i Albert Viciano. El primer de Tiana i els altres dos de Mataró.

El CF Damm té com a únic objectiu la formació esportiva i humana de joves entre 6 i 18 anys mitjançant la pràctica del futbol. Els valors intrínsecs que formen l’esperit esportiu (esforç, afany de superació, fortalesa davant l’adversitat, esportivitat, companyonia…) són plenament incorporats en aquesta filosofia general.

L’essència del club està basada en el suport al jugador tant en el seu vessant personal com en l’esportiu. L’educació i el civisme, dins i fora del terreny de joc, tenen  una importància cabdal en la filosofia de l’entitat. La qualitat esportiva dels equips és important, però molt més ho és la bona imatge i el respecte que ofereixen els seus jugadors envers contraris, àrbitres o públic.

L’èxit d’alguns dels seus jugadors és un orgull per a l’entitat, que mira amb satisfacció com s’incorporen a clubs importants un cop finalitzada la seva etapa de formació. En aquest procés el paper del CF Damm es limita a aconsellar i orientar si ho sol·licita el futbolista ja que, en no tenir equip amateur, quan acaben de juvenils els jugadors gaudeixen de total llibertat per escollir el seu futur destí. Per aquest concepte, el CF Damm no rep cap tipus de remuneració, ja que la seva finalitat és exclusivament formativa.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs