Connect with us

Clubs

El Maresme, el paradís de la vela

El Maresme és una comarca famosa i admirada, entre molts altres aspectes, per la seva benigna climatologia, gastronomia, potencial turístic, organització de grans esdeveniments culturals i esportius, història, patrimoni… I també, per la seva privilegiada situació geogràfica, que permet als seus habitants i visitants gaudir dels seus parcs naturals i, alhora, dels seus extraordinaris 55 quilòmetres de litoral marítim.

Una comarca que mira al mar i que històricament ha fet dels esports nàutics una de les seves grans referències i ofertes ludicoesportives. El Maresme, gràcies als seus clubs (entre d’altres, el CN El Balís, el CN El Masnou o el CN Vilassar de Mar) ha organitzat nombrosos campionats del món, d’Europa, d’Espanya i de Catalunya de diferents modalitats de vela. Per les aigües de la nostra comarca han navegat els millors regatistes del planeta, així com nombrosos medallistes olímpics.

És una comarca que mira al mar i que històricament ha fet de la vela i dels esports nàutics una de les seves grans referències i ofertes ludicoesportives

Arribat l’estiu, les escoles dels nostres clubs nàutics comencen a omplir-se de nens i nenes i joves de totes les edats i de tots els nivells per participar en casals, cursos avançats de navegació, tastets de mar… Unes activitats que, any rere any, superen les expectatives a la llum de les altes taxes d’ocupació. La vela, la mar i totes les activitats que giren al seu voltant són un veritable imant per a la nostra joventut.

Actualment són 12 els clubs nàutics reconeguts per la Federació Catalana de Vela, tota una garantia de professionalitat i bon servei perquè els casals i cursos d’estiu siguin una experiència única i enriquidora. La cultura de mar ens brinda navegació, natura, diversió, aprenentatge, hàbits saludables, valors socials i esportius. Esports i convivència que, a la vegada, aportin a tots els participants la confiança en un mateix, el respecte al medi ambient, presa de decisions, tolerància, iniciativa, joc net, esperit d’equip, solidaritat, companyonia… Tot això, i més, és el que es pot aprendre de la vela.

Els nostres clubs nàutics ofereixen aquests mesos d’estiu, casals, cursos i tastets de mar per a totes les edats i tots els nivells, el primer pas per formar grans regatistes

No podem oblidar que aquestes activitats estiuenques són el primer pas, la porta d’entrada, a la formació de futurs campions i grans esportistes. Joves regatistes com Jordi Xammar, olímpic a Rio de Janeiro, o Silvia Mas, campiona del món de 470 i plaça a Tòquio, han crescut esportivament en les aigües del Maresme. La llista de campions i olímpics formats a la nostra comarca és interminable.

Patí a vela, creuer, catamarà, kitesurf, windsurf, wingfoil, vela lleugera… Els nostres clubs nàutics estan preparats per oferir tot tipus de modalitats de vela. Activitats a l’abast de tots els amants d’un esport que cada dia té més adeptes, sobretot en la seva etapa inicial i que situa el Maresme com un gran bressol formatiu de Catalunya. Sens dubte, som un paradís per a la vela.

CLUBS AFILIATS A LA FCV


CN El Balís, CN El Masnou, CN Premià, CM Montgat, CV Mataró, Club Patí Vela Palomares, CN Sant Pol de Mar, CV Canet, CN Vilassar, Club de Mar i Vent Canet, CE Kite Malgrat de Mar, Ocata Vent, CN Calella, CN d’Arenys de Mar, WAP

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs