Connect with us

Entitats

Moha El Gaadaoui, secretari de la delegació de l’FCF al Maresme

“El futbol ha canviat la meva vida; m’ho ha donat tot”

Moha el Gaadaoui (Nador, el Marroc, 20 abril 1990) és un dels millors exemples de la força d’integració que té el futbol i del paper que exerceixen els nostres clubs en aquesta funció social tan important. Qui actualment exerceix la responsabilitat de la delegació de la Federació Catalana de Futbol al Maresme com a secretari, té una història que val la pena ser explicada.

“Vaig arribar a Espanya amb tan sols deu anys. El meu pare s’havia avançat per trobar feina. Ho feia com a zelador en el Centre Sanitari Can Torras d’Alella. Quan va demanar la reunificació familiar vivíem, curiosament, al carrer Àfrica del Masnou. I precisament al costat mateix del camp de futbol del CD Masnou. La vida va voler posar-me un camp de futbol davant dels meus ulls”, explica amb una certa emoció Moha, que el primer que va fer, a més d’anar al col·legi, va ser apuntar- se a jugar a futbol en el CD Masnou.

“Vaig començar a jugar com a aleví, però a casa les coses no estaven econòmicament per a cap dispendi, així que el club em va donar l’oportunitat de fer d’aplegapilotes del primer equip els dies de partit i així em subvencionava la quota anual”. Moha va estar al CD Masnou fins que en edat cadet va fitxar per l’Atlètic Masnou, on comença a fer els seus primers passos com a entrenador. A l’Atlètic va tancar la seva etapa com a futbolista aficionat i amb 23 anys fitxa pel CF Alella per entrenar l’equip aleví. “Després de cinc anys a l’Alella em va demanar el CD Masnou ser el seu coordinador de Futbol 7, però vaig estar poc temps perquè l’Atlètic em va oferir el mateix, però de totes les categories de l’entitat”, explica Moha.

Fa ara sis anys, des de la delegació de l’FCF del Maresme, se li va proposar ser l’entrenador de la selecció benjamí del Maresme i paral·lelament també li van oferir un contracte laboral per treballar com a secretari sota el comandament del delegat, primer Antonio Carnicero i després Antonio Jiménez: “La meva obligació era estar en contacte dia a dia amb els clubs del Maresme i procurar solucionar els seus problemes. També li estic molt agraït al president de la Federació, Joan Soteras. En l’últim any ha visitat tres vegades el Maresme, una demostració que vol i sap estar al costat dels clubs.

“Si puc, continuaré el llegat d’Antonio Jiménez, una persona que estimava el Maresme i els seus clubs de futbol”

Ningú com ell coneix el Maresme a nivell futbolístic: “Som una comarca molt potent, amb prop de 22.000 llicències. Destaquem per l’absència de conflictes, una cosa en la qual Antonio Jiménez va treballar moltíssim. També molt solidària, amb clubs que treballen intensament aquest vessant. Si hagués de posar un ‘però’ seria, tan sols, que necessitaríem tenir equips en categories més altes per evitar que els nostres jugadors més destacats hagin d’anar-se’n a altres clubs”.

Moha també va entrar a formar part, com a ambaixador, a la Fundació de l’FCF, al costat de Pere Guardiola: “Tant amb en Pere com amb l’Antonio he après la part solidària del futbol. No hi ha eina millor per integrar-se que el futbol, l’esport. El nostre Campus Solidari de Futbol n’és el millor exemple”.

El gran objectiu ara d’en Moha és “poder continuar amb el llegat que ens va deixar Antonio Jiménez, un home que estimava el Maresme, pròxim als clubs i que sempre va lluitar per la igualtat i per erradicar la violència. Si puc, seguiré els seus passos, perquè per a mi això no és només treball, també és sentiment”.

More in Entitats