Connect with us

Clubs

FUTSAL MATARÓ, vint anys de feina ben feta

Es el segon club de Catalunya en nombre d’equips i llicències, només superat pel FS CET 10 de Barcelona, i l’únic amb quatre equips a categoria nacional

El Futsal Mataró celebra enguany el seu vintè aniversari. Són ja deu mesos celebrant aquesta efemèride tan especial. En només dues dècades, el Futsal Mataró és el segon equip de tot Catalunya amb més equips, un total de trenta-dos, set d’ells femenins.

Futsal Mataró va néixer oficialment el 9 de juny de l’any 2000, quan en David Rivera, fundador, va encoratjar un grup d’amics perquè el futbol sala mataroní es treballés des de la base. El club, inicialment, cobria les seves necessitats pel que fa a instal·lacions amb la cessió de diverses pistes descobertes per part de l’Ajuntament de Mataró, ubicades en diferents punts de la capital del Maresme. Més endavant, l’entitat va anar agafant pes fins arribar a on es troba avui dia, és a dir, jugant i entrenant al Pavelló Maria Teresa Roca. També disposen d’una pista a La Llàntia, una altra a Cerdanyola i a l’Escola Pia i l’Escola Cirera. Aquesta diversificació de les instal·lacions permet al club dur a terme les seves activitats en òptimes condicions.

Des dels inicis, en David Rivera ha estat l’home fort del club. A més de fundar l’entitat, la va presidir durant tres mandats, fins que el 30 de juliol de 2015 es va elegir una nova junta que encapçalava l’actual president del Futsal Mataró, el senyor Francesc Mas i Puig. David Rivera continua vinculat al club com a entrenador del sènior B masculí i com a coordinador general. En aquesta tasca de responsabilitat l’acompanyen Albert Sabaté, que coordina específicament la secció masculina, i Nicolàs Dedéu, que s’ocupa de la femenina. A més, tots dos són entrenadors del sènior A de les seves respectives seccions.

Ha disputat 14 finals de Copa Catalunya en diverses categories i molts dels seus jugadors han estat internacionals i han fitxat pel Barça (Oriol Miquel, Àlex Lluch, Nicolás Marrón,
David Peña o Marc Campás)

L’actual junta directiva, que acaba mandat aquest any, va entrar amb uns objectius clars. Retenció del talent, formació de bons esportistes i persones o creació d’ocupació en l’esport són algunes de les claus. Això es tradueix, per exemple, en que el 90% dels entrenadors o monitors de l’entitat són justament jugadors de la mateixa entitat. Amb aquesta filosofía de treball, el club aconsegueix que tots els qui en formen part se l’estimin i contribueixin al creixement del club. Compta amb més de 390 jugadors i té al voltant de 450 socis. Xifres impressionants.

La grandesa de l’entitat no passa desapercebuda com un dels principals motors d’integració social i ciutadana de la capital del Maresme i això ha fet que tingui el suport de nombrosos patrocinadors que creuen en la tasca que desenvolupa el Futsal Mataró. Aliança Mataró, per exemple, n’és el principal des de fa deu anys.

Gràcies també a la bona relació amb l’FCF i l’ajut inestimable de l’Ajuntament de Mataró, el club ha pogut organitzar esdeveniments de gran importancia com són la fase final del Campionat d’Espanya sub-16 o els partits de seleccions absolutes Catalunya-Hongria i Catalunya-Bahrain.

Pel que fa a la vessant esportiva, el Futsal Mataró destaca per la seva base, una fàbrica de talent que any rere any dona grans jugadors i jugadores. Olga García (Logroño), Cèlia Catà i Marta Collado (Esplugues) juguen a Divisió d’Honor femenina i Marlon Velasco, Lluc Parera i Javi Rangel estan al Noia, de Segona masculina. Aquesta capacitat de trobar i potenciar talent es demostra amb títols, amb participacions en tornejos de prestigi i també amb la convocatòria de jugadors per a diferents seleccions.

Té quatre equips de base a la màxima categoria del futbol sala català, Juvenil femení i masculí i Cadet i Infantil masculí

Gran planter. Igualment és molt destacable les 14 finals de Copa Catalunya que ha disputat el club en diverses categories, o el triomf de la Selecció Espanyola a l’Eurocopa sub-19 amb la presència de David Peña i Nicolás Marrón, jugadors del planter del Futsal Mataró.

No ens podem oblidar tampoc dels equips sènior. El sènior A femení, per exemple, va disputar la Segona Divisió estatal i va mantenir la categoria la temporada 2019-20 després de guanyar un títol de lliga la temporada anterior. Els nois també acumulen fites de mèrit com són la participació en la fase d’ascens a Segona Divisió o la disputa dels vuitens de final de la Copa del Rei, tot això en aquesta última temporada 2020-21. També van disputar dues vegades la final four de la Copa Catalunya.

Sènior A femení

Com hem vist, en només vint anys aquest club mataroní s’ha guanyat el dret a ser considerat un dels millors clubs de futbol sala de Catalunya. La bona feina ininterrompuda durant aquest temps ha fet que el club sigui tota una referència a la comarca i al pais i de ben segur que continuaran acumulant èxits i assolint noves cotes, cada cop més altes. El seu lema, Mai deixis de lluitar, els fa justícia.

Moltes felicitats!

DIRECTIVA/STAFF


President Francesc Mas i Puig
Secretari Jordi Costa i Marimon
Tresorer David Martí i Lluch
Vocals Marcel Martínez i Bruguera/ Sergi Cruz i Uroz
Administració David Rivera/Albert Sabaté
Coordinador General David Rivera
Coordinadors EsportiusNicolàs Dedeu/Albert Sabaté
Preparadors Físics Paco Varo/Pablo Fernández
Fisioterapeutes Marta Cuquet/Xavier Martínez

PALMARÈS


Sènior A Femení
✦ Ascens a Divisió d’Honor (2016-17)
✦ Campiones de Lliga Divisió d’Honor (2018-19)
Sènior B Femení
✦ Campiones de Lliga Segona Divisió (2019-20)
Sènior A Masculí
✦ Ascens a Segona Divisió B (2016-17)
✦ Subcampió 2B i Playoff ascens (2019-20)
✦ Vuitens Copa del Rei
(2020-21)
Sènior B Masculí
✦ Campió de Lliga i ascens a Tercera Nacional (2019-20)

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs