Connect with us

Clubs

La gran assignatura pendent del futbol maresmenc

Tot el potencial futbolístic de la nostra comarca no es veu reflectit en la presència de clubs en les categories més importants del futbol, tant en l’àmbit estatal com en el català

El Maresme és una de les comarques de Catalunya amb major nombre de llicències i clubs de futbol base. En la formació de futbolistes és un clar referent. Els principals clubs del futbol català, com el FC Barcelona, RCD Espanyol, Damm o Cornellà, es nodreixen de molts futbolistes sortits dels planters de la nostra comarca.

No obstant això, aquest fet diferencial no té continuïtat ni es reflecteix a l’hora de fer el salt a categories més altes. El Maresme no té un club consolidat en divisions nacionals, com a Segona B o Tercera. Aquest és un mal endèmic en els últims temps.

En l’actualitat, el Maresme solament compta amb un club a tercera Divisió, el Vilassar de Mar que, al llarg de la seva història, ha estat nou anys en aquesta divisió. La seva trajectòria aquesta temporada, però indica que sofrirà moltíssim per salvar la categoria, ja que l’equip de Manel Moya porta tota la temporada en zona de descens directe.

Després de la Tercera Divisió hem de fer un salt important fins a la Segona Catalana. És a dir, no tenim cap club a Primera, una trista realitat que parla per si mateixa. La temporada passada, l’EF Mataró va perdre l’eliminatòria d’ascens i s’ha hagut de quedar a Segona, categoria en la qual també hi ha el Masnou, Sant Pol, Argentona, Fundació Privada Hermes de Montgat, Llavaneres i Premià. Aquesta temporada, tant Mataró com Masnou i Sant Pol estan lluitant per fer aquest salt de qualitat que li falta el futbol maresmenc.

Actualment, el Maresme només té un representant a la Tercera Divisió i cap a la Primera Catalana

El gruix de clubs els trobem a Tercera Catalana, on juguen Cirera, Els Molins, Cabrils, La Llantia, Mataronesa, Premià de Dalt, Santvicentí, Arenys de Mar, Vilassar de Mar B, Pla d’en Boet, Calella, Rocafonda, Tordera i Malgrat.

TEMPS MILLORS

Històricament, el Maresme solament ha arribat a tenir dos clubs a Segona Divisió B. El llavors denominat CE Mataró la va aconseguir en la temporada 2002-2003 i el Ricoh Premià la 1992-1993, arribant a estar quatre anys en aquesta divisió. L’estada d’aquests clubs ha anat estretament lligada a la bonança econòmica de temps millors i a les aportacions econòmiques dels seus respectius presidents. Quan aquesta aixeta es va tancar, aquests clubs van començar a caure o fins i tot desaparèixer. Un clar exemple d’això va ser la UE Cerdanyola de Mataró, l’equip d’aquest barri de la capital del Maresme que es va crear el 1965, va anant pujant categories, va fer un gran equip a cop de talonari, es va mantenir a Tercera quatre anys i quan el seu president va deixar de posar-hi diners va desaparèixer el 2010.

De totes maneres, a Tercera Divisió la presència d’equips del Maresme sempre ha estat una constant. El Mataró hi va jugar més de 30 anys i el Premià més de deu, com l’històric Calella, que va arribar a disputar la Copa del Rei i es va mantenir a Tercera gairebé vint anys.

Per població, nombre de clubs, llicències i força del seu futbol base, el Maresme hauria de comptar amb un representant a Segona Divisió Bi uns quants a Tercera. És obvi que fan falta molts recursos econòmics perquè això sigui factible, però seria molt positiu que s’apostés per un projecte futbolístic que representés amb cara i ulls el futbol de la nostra comarca.


CLUBS DEL MARESME

TERCERA DIVISIÓ

UE Vilassar de Mar

PRIMERA CATALANA

Cap

SEGONA CATALANA

GRUP 1

C D Palafolls

GRUP 2

CE Llavaneres

CF Argentona

At. Sant Pol

CD Masnou

CE Escola Futbol Mataró

Fundació Privada Hermes

GRUP 4

CE Premià

TERCERA CATALANA   

GRUP 4

UE Vilassar de Mar B

CF Santvicentí

UD Mataronesa

AD La Llantia

UD Los Molinos

CF Rocafonda

CE Cabrils

CF Calella

CD Premià de Dalt

CF Arenys de Mar

UD Cirera

CE Pla d’en Boet

GRUP 16

CF Tordera

CD Malgrat

QUARTA CATALANA

GRUP 5

CF Rocafonda B

AC Juventus

Athletic Mataró

AEILL Cerdanyola de Mataró

CD Premià de Dalt C

CF Dosrius

UD Los Molinos B

At. Sant Pol B

CD Juvesport

FS Pineda de Mar

FC Canet

CCE Tiana

CF Alella

GRUP 6

At. Masnou

CE Vilassar de Dalt

CE Cabrils B

CD Premià de Dalt B

AE L’Empenta

AE Alella 2013

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs