Connect with us

Clubs

Històric resultat del CP Sant Pol

MILLOR CLUB DE PETANCA DEL MARESME

Parlar del Club Petanca Sant Pol de Mar és fer-ho d’una de les entitats esportives més populars de la vila per la seva extensa i profunda connexió amb el teixit social del poble. I també és fer-ho del millor club de petanca del Maresme, que és el mateix que dir d’uns dels més importants de Catalunya.

Fundat el 1974, i federat deu anys més tard, és tota una institució al territori per la nombrosa presència dels seus equips en totes les categories. El CP Sant Pol és, juntament al Gran Via de L’Hospitalet, l’únic club que té un equip en la divisió més alta en les competicions organitzades per la Federació Catalana de Petanca, tant masculina com femenina.

El món de la petanca arrossega a milers d’esportistes cada setmana i arribar a Divisió d’Honor en aquest esport a Catalunya és molt difícil. Cal tenir en compte que hi ha cinc divisions: dos grups en Divisió d’Honor (vuit clubs en cada categoria masculina i femenina), quatre grups a Segona, vuit grups en Tercera i així successivament, En l’actualitat, el CP Sant Pol compta amb 140 socis i 75 jugadors que es reparteixen en els quatre equips federats que té l’entitat: dos a Divisió d’Honor (homes i dones), un a Segona i un altre a Quarta categoria.

La seva pista de joc es troba en el Parc del Litoral, on gaudeixen d’un magnífic local social cedit i ade-quat per l’Ajuntament de Sant Pol, que també aporta una subvenció anual. El president del club, Josep Maria Gallego, fa vint-i-set anys que està al capdavant de l’entitat: “Més que Núñez en el Barça!”, diu somrient. A més de president és jugador. I dels bons.

La tripleta del CP Sant Pol, a les semifinals del campionat (FEP)

Després de nombrosos ascensos i triomfs en diferents campionats nacionals i internacionals, com el d’Andorra, a mitjans d’octubre va arribar l’èxit més gran del CP Sant Pol en la seva longeva història: el tercer lloc al Campionat Absolut d’Espanya de tripletes (tres contra tres) disputat a Mojácar (Almeria). L’equip estava format per Juan Pedro Martínez ‘Negro’, David Vera ‘WiWi”, Omar Otsmane i Josep Maria Gallego.

I no va ser un èxit gens fàcil, ja que el president, que anava de quart jugador, es va veure obligat a participar a la tercera partida: “Una nit, la Guàrdia Civil va detenir el nostre jugador Omar Otmane, d’origen algerià, en confondre’l amb una altra persona. Encara que després la jutgessa de guàrdia li va demanar disculpes i el va animar que presentés danys i perjudicis per l’error, la realitat és que va estar més de dotze hores retingut i no va poder jugar un dels partits més importants del campionat”.

El club va brillar amb llum pròpia en el Nacional de Mojácar, ja que també es va classificar per a la prova individual femenina Àngela Esteban (cinquena en el classificatori de Catalunya), que va acabar dotzena a Almeria. “Lluitar contra 400 equips de tot Catalunya i arribar a ser el tercer millor d’Espanya té molt mèrit, perquè la petanca és un esport molt competitiu i igualat”, afirma amb orgull Josep Maria Gallego, a qui encara li queda corda com a jugador…i com a president.

Josep Maria Gallego

President
“Lluitar contra 400 equips de tot Catalunya i arribar a ser el tercer millor d’Espanya té molt de mèrit”

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs