Connect with us

Entitats

Jordi Matas, president del Consell Esportiu del Maresme

“Treballem per tots els nens i nenes en edat escolar del Maresme”

Quina ha estat l’afectació de la Covid19 al CEM?
Com a tots els consells i entitats ha estat molt significatiu. No obstant aixó, la nostra ajustada estructura ha estat un factor clau i ens ha permès mantenir el servei sempre, encara que sense presència física a les oficines. Podem dir que el CEM ha estat obert per covid. L’afectació en quan a llicències ha estat significatiu, amb una baixada entorn del 45% de fitxes, sense poder fer competició ni trobades i amb el gran desconcert que el Procicat ens va provocar durant tants mesos, en especial quan prohibia activitats esportives als consells esportius i deixava fer a les federacions, senyal del desconeixements de què és l’esport escolar per part d’aquells que decidien les restriccions. Davant les dificultats, solucions i així hem funcionat i hem desenvolupat una altre mena d’activitats i serveis, adaptant-nos a la pandèmia.

El Consell és poliesportiu i s’adreça a totes les edats, oi?
Si, no som una entitat d’una sola disciplina esportiva, som multiesports. Treballem per tots els nens i nenes en edat escolar del Maresme. El nostre primer objectiu és fomentar la pràctica esportiva i la realització de l’activitat física; que els infants practiquin esport, també, si és possible, crear aquest hàbits als seus pares. Com a Consell Esportiu també ens dediquem a formar monitors i professors d’educació física, així com fomentar les trobades i la coordinació dels tècnics i regidors dels ajuntaments de la comarca. A part dels infants i joves, la promoció de l’activitat física, també l’enfoquem cap a l’esport popular. Entre tots hem de crear les eines per evitar la població sedentària en totes les etapes de la vida.

“La Campanya #deMataroaToquio ha estat un èxit enorme, digna d’un estudi de màster”

La Campanya #deMataroaToquio ha estat un èxit enorme, com ha anat? S’ho esperaven?
Sabíem, per la implicació dels professors d’educació física de les escoles, que aniria bé segur, volíem oferir una activitat diferent, que trenqués la rutina. Però no m’esperava l’èxit com ha estat, la veritat que estem sorpresos i alhora orgullosos ja que tot rau en la col·laboració entre diferents actors: mestres d’educació física, direcció d’escoles, implicació dels alumnes i els seus mestres, l’ajuntament i per suposat, els tècnics del Consell Esportiu del Maresme. Hauríem de ser un cas d’estudi en qualsevol màster. S’ha demostrat que no cal partir de grans sumes de diners per fer una campanya exitosa, sols cal tenir la idea, els actors i il·lusió.

Vostè ha participat en molts actes d’aquest projecte, com ho ha viscut?
Haig de ser sincer, m’he emocionat en cadascuna de les escoles que he anat. Cada escola feia el seu acte, diferent però especial. Moltes organitzaven una benvinguda i feies el passadís entremig dels nens i nenes i les seves banderes pintades a classe, una passada. Altres feien uns exercicis gimnàstics. Totes ho han treballat molt i em sento molt satisfet d’aquesta campanya.

Aquesta col.laboració entre les escoles, el consell esportiu, esportistes de primer nivell i administracions tindrà continuïtat?
Aquesta és la nostra voluntat i la de l’equip de treball dels professors d’educació física de Mataró, d’on va sorgir la idea. Hem de saber trobar aquella activitat que ens il·lusioni i engresqui la canalla, però que com aquesta, fomenti la relació entre escoles i l’activitat física amb els pares. Sí, tindrà continuïtat també en diferents comarques de Catalunya donat que diferents consells esportius ens han demanat poder-ho aplicar a la seva comarca. Per nosaltres un honor. Però encara queda la traca final d’aquesta campanya, que esperem poder revelar properament. De moment, us mantenim en la incògnita.

“Entre tots hem de crear les eines per evitar la població sedentària en totes les etapes de la vida”

Quina és la situació actual del CEM?
Treballem per l’augment de les activitats que puguem oferir als ajuntaments i entitats de la comarca. Per això és important treballar conjuntament, perquè oferim uns serveis diversos adaptats a les necessitats de cada franja d’edat i dins dels horaris lectius si cal. Aquest any, hem iniciat la col·laboració amb un ajuntament que no disposa de tècnic d’esports per donar un cop de mà en la dinamització d’activitats esportives. Aquesta també és la nostra tasca. Pel 2022 ja tenim altres tres ajuntaments interessats. Esperem que aquest nou curs sigui el de la represa d’activitats i competicions en la seva totalitat, tornar el màxim que es pugui a la normalitat i començar a treballar en nous àmbits

Quines millores li agradaria implementar a l’esport de la comarca?
En la reunió de Junta de mitjans de setembre, es va aprovar crear “l’àrea social” dins del Consell Esportiu del Maresme. Crec que hi ha encara molta tasca a fer per apropar l’esport a aquells nens i nenes que per una raó o altre tenen dificultats físiques per fer esport, ja sigui per naixement, per accidents o per malalties. Hem de fer possible que la seva pràctica esportiva tingui integració amb la resta de nens i nenes. Quina és la millor forma? Ho anirem veient, tot just comencem a caminar, però per això hem iniciat contactes amb diferents fundacions per tirar-ho endavant. També col·laborarem amb “MUSA, Associació per la Lluita contra el Càncer”.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Entitats