Connect with us

Clubs

L’esgrima també existeix

Aquest esport olímpic, introduït pel mateix Baró Pierre de Coubertin en els primers jocs de l’era moderna a Atenes 1896, és famós per la seva plasticitat i destresa. Des de fa sis anys ja es pot practicar en el Maresme gràcies a la infrangible voluntat de dos enamorats d’aquest esport, Albert Tena i Carles Palá. Tots dos, al costat de la també entrenadora Maria Pou, estan al capdavant dels dos únics clubs on es pot aprendre i practicar esgrima (principalment espasa esportiva, una de les modalitats de l’esgrima juntament amb el sabre i el floret) a la nostra comarca, la Sala d’Armes de Cabrils i el Club Esgrima Mataró.

Als seus 27 anys, Albert Tena, format en el Club d’Esgrima SAM de Barcelona, porta sis anys liderant aquest projecte en el Maresme juntament amb Carles Palá: “Ell era esgrimista i per raons laborals es va traslladar a Mataró. Va comprovar que no hi havia cap club d’esgrima, així que ens va plantejar a mi i a Maria Pou obrir una sala a Cabrils”. Ara ja tenen 77 membres, des d’un nen de sis anys a un esportista de 67. “També fem entrenaments a Tiana i a Alella”, assenyala.

Carles Palá, esgrimista de 60 anys, va ampliar posteriorment l’escola a Mataró: “En l’actualitat comptem amb 14 socis, gairebé tots d’uns 12 anys, i el nostre gran objectiu és anar fent planter a poc a poc”.

Tots dos indiquen que el seu gran somni “és trobar una sala en el Maresme on establir-nos definitivament i implementar la nostra metodologia de treball, agrupant a tots els afeccionats a l’esgrima de la nostra comarca”.

Els tiradors del SAC

Són molt optimistes perquè pràcticament tots els que proven l’esgrima es queden: “Ja tenim a un campió de Catalunya menor de dotze anys, un altre en la categoria de veterans i hem aconseguit molts segons i tercers llocs”, refereix Tena. El president del SAC afirma que “l’equipació bàsica per fer esgrima no és gens cara: surt per uns 150 euros i et pot durar diversos anys”.

Tant Albert com Carles conviden a una classe gratuïta a tots els qui desitgin provar l’esgrima i iniciar-se en aquest esport, tan ple de virtuts: “Amb la pràctica de l’esgrima s’incrementa la rapidesa, la força i la destresa, i s’eduquin les qualitats psíquiques més importants: la voluntat, l’autocontrol, la iniciativa, la seguretat i la intel·ligència. Això permet situar-la com un esport valuós per a la formació d’hàbits i qualitats com a individu”.

Per acabar, agreguen que “l’esgrima no demanda dots físics especials per al començament de les classes (força, talla alta, etc.), la qual cosa explica la seva accessibilitat. A ella pot dedicar-se qualsevol persona que ho desitgi i que tingui un estat normal de salut. La seva pràctica pot començar-se des d’una edat primerenca i continuar fins a una edat avançada. Qui ho prova, es queda”.

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs