Connect with us

Creu Groga

Nascuda per fer una societat millor

La Fundació Creu Groga treballa per a la prevenció de l’abús de substàncies tòxiques des d’edats precoces. El seu objectiu és interactuar amb infants des de ben petits, per intentar compensar o evitar la presència d’aquests factors de risc, allunyant-los i per tant propiciant un entorn més sa i saludable. La seva feina es dirigeix a la facilitació de factors protectors; des de l’elaboració d’estratègies per a l’adquisició d’habilitats socials, la introducció a l’esport com a factor protector o altres aspectes que cada individu genera en el seu procés.

La Fundació va plantejar al Consell de l’Esport Escolar de Barcelona la formulació d’un projecte d’intervenció social mitjançant l’esport. És aixícom es va incorporar un programa metodològic de transmissió de valors i d’eines per a la vida, el Programa de Responsabilitat Personal i Social (PRPS). El PRPS és una sistematització del Teaching Personal and Social Responsability (TPSR) de Don Hellison que es comença a desenvolupar a la dècada dels 80 als EUA.

La temporada passada es va crear el Club Esportiu Fundació Creu Groga,  que basa la seva acció esportiva en el waterpolo i la iniciació al triatló

El programa, que es basa en la teoria de la Resiliència i del Desenvolupament Positiu per integrar dins la pràctica esportiva l’aprenentatge vivencial de valors, s’argumenta sobre un nucli central molt definit: la idea que els joves, per a ser individus eficients en el seu entorn social, han d’aprendre a ser responsables d’ells mateixos i dels altres, alhora que han d’incorporar estratègies que els permetin exercir el control de les seves vides.

La temporada passada (2017-2018) es va crear el Club Esportiu Fundació Creu Groga. Aquest club esportiu basa la seva activitat en el waterpolo i la Iniciació al triatló. El club s’entrena a les instal·lacions del Crol Centre de Calella que disposa d’una piscina olímpica i unes instal·lacions complementàries excel·lents. Disposem d’equips de formació (nens i nenes a partir de 6 anys), infantil, d’un equip social i també d’un equip de competició. Som un club petit amb l’anhel de fer-se gran a base de treball i constància, sempre amb la feina permanent del programa sociològic i psicològic amb què treballem. L’objectiu és tenir jugadors i jugadores responsables i amb ganes de competir.

Trobaràs tota la informació sobre els nostres grups, horaris i quotes al nostre web:

www.fundaciocreugroga.com. Si tens ganes de venir a provar-ho, posa’t en contacte amb nosaltres!

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Creu Groga