Connect with us

Hípica

Raid Hípic Internacional Barcelona-Santa Susanna

Un èxit de participació sense precedents

El 66è Raid Hípic Internacional es va celebrar els dies 5, 6 i 7 de desembre. Entre participants, jutges i acompanyants, Santa Susanna i voltants van acollir unes 5.000 persones, una xifra rècord. Aquesta prova esportiva és la més antiga d’Europa en la seva modalitat. El raid, que deixa unes imatges d’enorme bellesa i plasticitat, gaudeix d’un gran prestigi entre els genets europeus i també entre els genets de tot el món.

La 66a edició del Raid Internacional Barcelona-Santa Susanna va ser un extraordinari èxit de participació i públic. En total, es van citar al poble 203 binomis genet-cavall, 47 més que en l’edició del 2018. Es tracta de genets d’elit procedents de països d’arreu del món i de tots els continents (Aràbia Saudita, Argentina, Austràlia, Bèlgica, Brasil, Dinamarca, França, Regne Unit, Itàlia, Jordània, Kuwait, Noruega, Països Baixos, Portugal, Suècia, Suïssa, Uruguai i la Xina, entre d’altres) que van voler participar a la darrera gran prova del calendari de raids internacionals. L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, va destacar “la confiança que Santa Susanna inspira entre els organitzadors de proves esportives internacionals. Aquest augment espectacular respecte a l’any passat  és una demostració més d’això que diem”. La prova de Santa Susanna és la més antiga d’Europa en la seva modalitat. Aquest raid gaudeix d’un gran prestigi entre els genets europeus i, cada cop més, entre els genets de tot el món. Això es deu a la seva antiguitat i al fet que és aquesta prova qui tanca la temporada.

UNA DISCIPLINA MOLT DURA

La disciplina del raid o endurance consisteix a recórrer llargues distàncies a cavall, repartides entre diverses fases. Així doncs, exigeix una enorme resistència física i mental tant per al genet com per al cavall, així com grans dots de dominació dels temps i les energies. Es tracta d’una disciplina en auge que cada cop té més adeptes i creix en perfeccionament i nivell. En aquesta edició del Raid, es van disputar quatre proves de diferents distàncies, reunint 200 binomis de 21 nacionalitats diferents. El 66è Raid Hípic Internacional es va celebrar els dies 5, 6 i 7 de desembre. Entre participants, jutges i acompanyants, Santa Susanna i voltants va acollir unes 5.000 persones, una xifra rècord. Per cert, el raid es va disputar sota unes duríssimes condicions climàtiques. El fred, la pluja i el fang van rebre hostilment els genets, que es van haver d’adaptar. El Raid Internacional està format per quatre curses: la CEI*, una prova de 85 km; les CEI** i CEIYJ**, amb un total de 152 km cadascuna; i la CEI***, amb un recorregut de 192 km.

LA PROVA

El dijous es va proposar un CEI* de 85km en 3 fases, que va ser dominat en plena tempesta per Iris Pérez i la seva Er Arduz amb un temps de 4 hores i 8 minuts. Les carreres llargues començaven el divendres i acabaven el dissabte, amb un temps més favorable encara que amb un recorregut igualment dur: un CEI** de 76km el primer dia i 76km el segon amb 80 participants; la mateixa prova en versió júnior i, finalment, un espectacular CEI*** de 96km el divendres i 96km el dissabte. L’equip d’elit Jumas Team va dominar totalment les proves de 76×2. Paula Muntalà i Capri El Anthelios van vèncer la prova d’adults, seguits dels seus companys Gil Berenguer amb Ameskan i Roger Codina amb Akthara. Les amazones també de Jumas Bruna Pujols i Jana Oms van guanyar juntes la prova júnior, amb Akima de Cottereuil i Alexcam des Serres respectivament. La jove italiana Llitera Coppini va tancar el podi amb el seu Qualita by Ercules.

Exigeix una enorme resistència física i mental tant per al genet com per al cavall, així com grans dots de dominació dels temps i les energies

LLUITA DE TITANS

Mentrestant, vint-i-cinc genets i amazones es van atrevir amb el salvatge CEI***96×96, una distància només assolible pels cavalls més resistents. La majoria d’ells van caure entre les fases a causa dels controls veterinaris, i només 8 binomis van aconseguir finalitzar la carrera. L’excampiona del món Maria Álvarez del Jumas Team partia com a principal favorita a la prova, i va aconseguir dominar les fases del divendres a poca distància dels seus rivals. Però el dissabte, la francesa Camille Garbet ja l’havia atrapat en les fases 4 i 5. Álvarez i el seu company Omar Blanco van haver d’abandonar la carrera durant l’última fase, així que el camí a la meta va quedar lliure per a Garbet i la seva Baltika d’Aurabelle. En segona posició va entrar Anna Yebra, 19 anys després de la victòria del seu pare, a lloms de Girola de Quercus. El podi el va tancar Ricard Domingo amb el seu Vikitikitavi d’Sallaz.

Novament, el poble de Santa Susanna ha estat l’epicentre d’una competició d’alt nivell i la seva organització i acolliment han estat, de nou, impol·luts. El Raid, a més del seu prestigi internacional, deixa a la retina dels espectadors unes imatges d’una enorme bellesa i plasticitat.

Es van citar al municipi 203 binomis genet-cavall, 47 més que en l’edició del 2018, procedents de 21 països d’arreu del món

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Hípica