Connect with us

Clubs

Club Patinatge Artístic Vilassar de Dalt, tres dècades fomentant l’esport

Quan un club esportiu està a punt de complir 30 anys de vida és perquè ha sabut fer bé les coses. Solament perduren els que persisteixen. És el cas del Club Patinatge Artístic Vilassar de Dalt, que ja fa tres dècades que es dedica a ensenyar a patinar a les nenes i nens del municipi, concretament des de 1983.

Un club de proximitat que des que entrena a les instal·lacions municipals de Can Banús ha pogut fer un salt de qualitat en el seu principal objectiu, que no és un altre que fomentar i desenvolupar la pràctica de l’activitat física i esportiva, en aquest cas del patinatge artístic. L’entitat està afiliada tant a la Federació Catalana de Patinatge com al Consell Esportiu del Maresme, on competeixen a nivell escolar.

Fundat el 1993, està format per uns 70 esportistes que entrenen en el Pavelló Municipal de Can Banús

Recentment, en ocasió de la diada de Sant Jordi, el club va organitzar a Can Banús la segona jornada de classificació de les categories A i B del Consell Esportiu del Maresme. Una matinal molt concorreguda on les participants van estar abrigallades per l’alcaldessa de Vilassar de Dalt, Carola Llauró, la regidora d’esports, Carme Terrades, el president del CEM, Jordi Matas i el gerent d’aquest ens, David Casas.

En l’actualitat el club està presidit per Kike García i compta amb Laura Hernández com a entrenadora principal, Laura Oliveras com a monitora i Alicia Recoder i Sol Skrie com a responsables del grup d’iniciació. El club en aquests moments està format per 71 patinadores i patinadors dividits en set grups diferents en edats entre els 4 i els 16 anys.

En el palmarès del CP Vilassar de Dalt hi ha alguns campionats de Catalunya guanyats per les seves patinadores que, al llarg d’aquests anys, han participat en nombrosos campionats d’Espanya, així com en tornejos i competicions tant comarcals com autonòmics.

L’entitat està afiliada tant a la Federació Catalana de Patinatge com al Consell Esportiu del Maresme.

“La filosofia de l’entitat és fomentar valors i actituds com ara l’esforç, la disciplina, la creativitat i el repte personal, alhora que ens divertim i cooperem entre els diferents grups del club, així com aprofitar el fet que és un esport individual i que cada nen o nena el practicarà al seu ritme”, comenta el seu president. “Com tots sabem el patinatge artístic no només és considerat un esport, sinó que hi ha una part d’art en la se va execució. També és important saber que en aquest esport es fa un treball de psicomotricitat, equilibri, coordinació, orientació en l’espai, dansa… molt important en el desenvolupament dels infants”, afegeix Laura Hernández, l’entrenadora principal.

Felicitats per aquests gairebé 30 anys formant esportistes i persones.

More in Clubs