Connect with us

Arenys de Munt

Territori Golem, un dels millors rocòdroms de Catalunya, a Arenys de Munt

Territori GOLEM

La Sala Golem ha canviat recentment de gestió, però manté viu l’esperit i l’essència que durant tants anys l’ha situada com a una de les millors sales d’escalada del país. Ara, sota la denominació de Territori Golem, afronta una nova època plena de reptes. El més immediat és l’Open de corda, que es disputa el dissabte 13 d’abril. En parlem amb el nou gestor del Golem, Albert Roig.

Albert, presenta’ns Territori Golem

És un rocòdrom i escola d’escalada, tant per a qui tot just comença a escalar com per a qui vol seguir millorant el seu rendiment. Tenim una alçada òptima per escalar i ser un rocòdrom indoor, i està dividida en diferents zones. Tothom pot escalar a tot arreu, no està dividit per nivells, però sí que hi ha subzones per repartir els escaladors i que no se sentin angoixats per haver-hi molta gent escalant en una sola zona. Tenim la zona de “boulder”, on es practica l’escalada en bloc, on es busca més la tècnica i la potència perquè es fa amb poca alçada, sense cordes i matalassos a terra, evidentment, per a la màxima seguretat. I llavors tenim la zona de corda, on tenim més potencial. Hi ha 950 m2 per escalar amb corda, dividits en un parell de zones per a quan ens venen escoles o fem extraescolars que no estiguin junts la canalla amb els socis.

Deu ser una sala molt destacada, doncs.

Sí, la sala és força coneguda per les rodalies, ja gràcies als antics propietaris, que la van treballar molt bé. Entre els escaladors també és molt coneguda perquè va ser una de les primeres sales que es van construir a Catalunya. Ara, amb les reformes que hi estem fent, l’estem donant a conèixer més.

I si féssim un mapa de Catalunya destacant els llocs d’escalada, Arenys de Munt hi sortiria?

Ja ho diu la frase: Arenys de Munt, de Catalunya el millor punt! Sempre estem al mapa, i el Golem és el Golem. Té un nom entre tots els escaladors, si no és que són de molt lluny o poc assidus a rocòdroms indoor. Estaríem clarament al mapa de rocòdroms importants de Catalunya.

“L’escalada cada cop s’està donant més a conèixer i és una activitat per a grans i petits”

I un dels reptes propers és l’Open de la Federació Catalana d’Escalada. Com serà aquesta jornada esportiva i festiva?

Doncs la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) organitza diferents Opens per als seus competidors de la selecció. Són festes d’escalada on ells porten els escaladors de la selecció o els que opten a entrar-hi. A partir d’aquestes jornades escullen els que formaran part de la selecció catalana. A la nostra sala farem l’Open de corda, i fa unes setmanes es va fer a Barcelona l’Open de Bloc. Vindran els escaladors de la selecció absoluta i els infantils. Seran una trentena de federats. Això vol dir que tindrem a Arenys de Munt els millors esportistes d’escalada que hi ha ara mateix a Catalunya i a l’Estat, perquè molts dels millors escaladors de la selecció espanyola són catalans.

I, a part dels més bons, hi pot participar qualsevol escalador?

Per descomptat. És un Open. No és competitiu. És un Open popular adreçat a tothom. Tindrem unes 35 vies per escalar-hi gent de tots els nivells, des d’inicial a professional. Es fa en format de finals perquè la Federació ho demana de cara a ells fer la seva selecció d’esportistes, però pot venir a escalar tothom, que tothom s’ho passarà bé i es faran un fart d’escalar.

I si no escalem, podem venir a mirar i prou?

També, sí, sí. Serà una festa. Hi haurà sorteig de regals, es podrà dinar allà, hi haurà regals per a tothom… Que la gent no es pensi que és una competició d’alt nivell. És totalment popular, malgrat que s’hi faci la tria dels millors esportistes de la Federació. De fet, el que ens agradaria és que vingués molta gent a veure-ho. Ja que tindrem aquí escaladors molt bons, ens agradaria que tothom veiés que l’escalada és un esport que en cap moment és perillós si es fan les coses com s’han de fer.

Home… Una mica de por fa. Segur que no és perillós?

L’escalada cada cop s’està donant a conèixer més. En temes de seguretat evoluciona molt i ara ja és com un joc, com per sortir a passar-ho bé en un parc d’atraccions. Abans havies de començar fent un curs o amb algú que ja dominés els aparells de seguretat, i tot i això costa agafar confiança als materials i perdre el respecte a l’escalada. La gent ho veia perillós i no prenia la iniciativa. Però, si es fan les coses bé i amb el coneixement que cal, no és gens perillós. Ara, amb els nous autoasseguradors, podem portar l’escalada a famílies, nens petits, gent que no ho ha fet mai amb total seguretat i sense necessitat d’haver d’aprendre a utilitzar les cordes i el material. Els autoasseguradors et protegeixen sols, et baixen sols; no té cap risc.


Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Arenys de Munt