La seva vida, sense l’esport, no s’entén, veritat?
Així és. De petita vivia al Masnou i a l’Escola Pia tenia una professora, la Maribel, que em deia que disposava de bones condicions físiques per a l’esport. Ho vaig provar tot: futbol, bàsquet, tenis, vela…
I l’atletisme, oi?
Sí, en acabar EGB hi havia dos esports que m’atreien molt: gimnàstica artística i atletisme. La primera requeria un esforç molt gran vaig preferir l’atletisme, on va ser molt important conèixer en Jordi Dolls, el meu entrenador. Amb ell vaig progressar molt.
Quina era la seva especialitat?
400 i 800 metres llisos i 400 tanques. A edat júnior vaig aconseguir molt bones marques, sent de les millors de Catalunya. Vaig començar en el club d’atletisme del Masnou i va ser quan vaig conèixer les pistes d’atletisme de Mataró, on venia molt sovint a entrenar. Aleshores eren pistes de cendra.
I de l’esport a l’activisme…
Sempre he estat una persona molt activista, implicada i compromesa amb l’esport escolar, que es la part que més he dominat. Crec molt en l’esport, una eina meravellosa per poder transformar la societat. No només aporta salut, sobretot valors. I és així des que som nadons fins a la vellesa. Sempre he treballat molt per potenciar l’esport a les escoles, per què també cohesiona la ciutat.
Com i per què entra al món de la política?
No pertanyo a cap partit polític, malgrat que m’identifico molt amb els valors del partit socialista. Vaig rebre una trucada de David Bote, l’alcalde, que em va oferir entrar al seu equip. Mai m’hauria imaginat que ara seria la regidora d’Esports de Mataró!
L’omple d’orgull?
Sí, però només perquè crec que represento moltes persones anònimes que treballen per la gent del seu barri des del món de l’esport. A més, fa més de 15 anys que estic al Consell de l’Esport de Mataró, representant sempre l’Escola Pública.
Parlem de la realitat esportiva de Mataró i els seus reptes…
El gran repte, i així ho diem en el Pla de Mandat, és ‘Esport per a tothom’. Tothom de la nostra ciutat que vulgui fer esports, ha de tenir l’oportunitat de poder fer-ho, tant a nivell de lleure, escolar com competitiu-federatiu.
Com està el tema del Velòdrom?
No hi ha cap municipi al Maresme que tingui velòdrom. Necessita una inversió molt elevada, és veritat. Ara farem una primera actuació que és vital i després veurem si el projecte que han posat en marxa tira endavant. Ens agradaria molt que el ciclisme tornés a ser un referent a Mataró.
“Tothom de la nostra ciutat que vulgui fer esport, ha de tenir l’oportunitat de poder fer-ne”
Les noves pistes d’atletisme són una meravella…
Hem destinat gairebé un milió d’euros. S’ha posat paviment d’última generació. A nivell de marques seran més lentes, però la qualitat que donen és molt millor.
I el projecte del Front Marítim?
Ho hem de potenciar al màxim. Es troba en ple procés de remodelació. S’ha de tenir en compte que és un consorci: Generalitat i Ajuntament, sent la nostra part la més petita. Allà està la base nàutica i hem d’aprofitar tots els esports que tenim. Som uns privilegiats. Mataró no s’acaba quan passa el tren. Més enllà hi ha mar, sorra, i la possibilitat de fer esport… Mataró ha de mirar cap al mar i promocionar tot l’esport de platja i nàutic: vòlei platja, vela, activitats subaquàtiques…
Es farà la Piscina Olímpica?
És un repte molt gran. Hi ha converses amb la Diputació de Barcelona, que és la que ha d’aportar el pla de viabilitat. L’Ajuntament vol apostar molt fort per la creació d’aquesta piscina olímpica, però no serà a curt termini. És un projecte que volem vincular al turisme esportiu. Ho farem de forma transversal, fent promoció de la ciutat i augmentant el nombre de places hoteleres.
Què li ha semblat l’acord entre Cirera i Mataró, dos clubs de futbol referents a la ciutat?
És una iniciativa molt bona, però no podem deixar de banda a cap altre club. Cada barri té el seu i ha de ser així, per proximitat i cohesió social. Aquest primer pas de Mataró i Cirera és molt bo amb l’objectiu que cap jugador o jugadora hagi de marxar de Mataró per jugar en altres equips a cert nivell.
PERFIL
Bea Delgado · Barcelona, 1967
Va començar la seva tasca política amb la presentació de Les Santes Esportives 2019. Educadora infantil i juvenil, amb formació en gestió del lleure i monitora d’esports, ha estat 22 anys coordinadora de les activitats extraescolars de l’Escola Tomás Viñas, l’actual Institut Escola Mar Mediterrània.
Va ser atleta i més tard va ser responsable de diferents entitats esportives com de l’Associació Esportiva i Lleure Cerdanyola de Mataró i de l’Associació Esportiva Escolar Tomás Viñas. Va ser representant de l’escola pública en el Consell Rector d’Esports de Mataró, actual Consell Municipal d’Esports, i representant de l’escola Tomás Viñas al Consell Territorial de Cerdanyola. Està casada i és mare de dos fills.