Club Judo Pineda de Mar, un club amb una gran tradició

In Judo

Fundat l’any 1980 i adscrit a la Federació Catalana i a la Federació Espanyola de Judo i Esports Associats, és una de les entitats esportives amb més tradició i antiguitat al municipi

El Club Judo Pineda de Mar destaca per ser un club en què es desenvolupen gran quantitat d’activitats, algunes de competitives però també d’altres de caire lúdic per a totes les edats, des d’infants fins a veterans i que sempre s’ha caracteritzat per potenciar l’esport femení.

L’entitat no es limita únicament a l’esport del Judo, també s’hi desenvolupen les especialitats del Jiu Jitsu, Aikido i la Defensa Personal, així com la preparació física de base. Un dels reptes del club és augmentar la difusió i implantació d’aquest esport, i per aquest motiu col·labora amb diferents escoles de primària i instituts de la població, ja sigui a través de la seva direcció o de les ampes, per aconseguir que el major nombre possible de joves pinedencs i pinedenques coneguin l’esport i tots els valors associats a l’esport

Es tracta d’un club esportiu especialment actiu pel que fa a les relacions internacionals, i d’aquí que tingui vinculació amb diferents clubs de tot Europa (francesos, alemanys, belgues i anglesos), organitzant “stages” i concentracions a Pineda sempre enriquidores en què els esportistes locals tenen l’oportunitat d’intercanviar coneixements i experiències.

Combat per la medalla de bronze al Mundial de veterans

A nivell competitiu, el Judo Pineda té presència en els diferents campionats de Judo i Jiu Jitsu organitzats per les diferents federacions i clubs del territori i en totes les categories d’edat, des de prebenjamins (de 5 a 8 anys), benjamins (9 i 10 anys), alevins (11 i 12 anys), infantils (13 i 14 anys), cadets (de 15 a 17 anys), júniors (de 18 a 20 anys), sèniors (a partir de 21 anys) i fins a la categoria de veterans (a partir de 30 i fins a més de 80 anys), la qual cada cop està guanyant més adeptes. Les arts marcials que s’imparteixen al club no tenen límit d’edat, ni a l’àmbit lúdic però tampoc a nivell competitiu, essent una modalitat esportiva que es pot iniciar a qualsevol moment de l’etapa vital.

Destaquen els resultats aconseguits en competicions d’àmbit local, autonòmic, nacional i fins i tot internacional. A nivell autonòmic, en els campionats organitzats per la Federació Catalana (Copa, Supercopa i Campionat de Catalunya) que són els que donen accés als campionats d’àmbit nacional organitzats per la Federació Espanyola, on fins a data d’avui cada any hi ha hagut presència d’esportistes del Club de Judo Pineda de Mar als campionats d’Espanya, en diferents ocasions classificant-se com a campions o sotscampions de Catalunya. A nivell de campionats d’Espanya en algunes oportunitats els esportistes del club han aconseguit pujar al podi, la qual cosa els ha donat el dret a participar a campionats d’àmbit internacional com poden ser els Campionats d’Europa Universitaris i d’altres tornejos de nivell internacional. Pel que fa a l’equip de veterans, cal destacar els resultats obtinguts en forma de medalles en el Campionat de Catalunya i d’Espanya, així com la seva participació en Campionats d’Europa i del Món on José Ignacio Hernández ha arribat a obtenir una més que rellevant 5a posició.

You may also read!

ANNA CAULA – Secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya

Com va ser la seva infantesa, relacionada amb l’esport? Jo vaig començar, com molts nens i nenes, fent esport

Read More...

1991 ILURO HOCKEY CLUB 2021

30 anys del primer i únic club del Maresme d’aquest esport olímpic L’Iluro Hockey Club és l’únic club de

Read More...

Ona Castellví – Campiona d’Europa amb Espanya

TOTA UNA VIDA SOBRE RODES L’Ona va néixer, com aquell qui diu, amb uns patins sota el braç. Ha

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mobile Sliding Menu